20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρωταθλήτριες για πρώτη φορά οι Μίστικς! (vid+pics)

H Έλενα Ντέλε Ντόνε ξόρκισε την κατάρα των τραυματισμών που της στερούσαν τη χαρά κάθε φορά που έφτανε στην πηγή και μαζί με την εκπληκτική σε όλη τη σειράς και δικαίως MVP των τελικών, Έμμα Μέεζμαν, οδήγησαν τις Μίστικις στον πρώτο τίτλο στην ιστορία τους, επικρατώντας των Κονέκτικατ Σαν με 89-78.

Οι Μίστικς ήταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, η Έλενα Ντέλε Ντόνε έπαιζε με 3 τραυματισμούς (σπασμένη μύτη, πρόβλημα στο γόνατο και 3 δισκοκήλες), όμως φέτος ήταν το πεπρωμένο της ομάδας από την Ουάσινγκτον να στεφθεί πρωταθλήτρια. 

«Κάθε φορά που φτάνω στους τελικούς κάτι συμβαίνει. Νομίζω ότι τσάντησα τους θεούς του μπάσκετ όταν αποφάσισα να αποσυρθώ (στο κολλέγιο). Ελπίζω ότι αυτό θα τελειώσει το δράμα που μου συμβαίνει στους τελικούς», ήταν τα λόγια της πολυτιμότερης παίκτριας της σεζόν, Ντέλε Ντόνε. 

Αυτή ήταν η έβδομη φορά στην ιστορία της Λίγκας που οι τελικοί πήγαν σε πέμπτο καθοριστικό ματς και τις 5 εξ΄αυτών οι γηπεδούχοι γίνονται πρωταθλητές.

Όσον αφορά τώρα στη Μέεζμαν, πέρσι απουσίασε από τους τελικούς, καθώς βρισκόταν με την εθνική ομάδα του Βελγίου, για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας της. Σχετικά με αυτό δήλωσε: «Δε νομίζω ότι είμαι το κομμάτι που έλειπε. Είμαι συμπαίκτριά τους και έκανα αυτό που έπρεπε για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει το πρωτάθλημα. Αυτή εδώ είναι η οικογένειά μου». 

Αυτό ήταν το πρώτο πρωτάθλημα και στην καριέρα του Μάικ Τίμποτ, ο οποίος έχει φτάσει άλλες 3 φορές σε τελικούς (δύο με το Κονέκτικατ και πέρσι ξανά με τις Μίστικς), αλλά δεν είχε καταφέρει μέχρι χθες να βγει νικητής. 

 

 

https://videos.nba.com/wordpress/uploads/media/sites/27/2019/10/EDD_buckets_game_5_a0c99748-03fc-411e-8acf-986b28d4cffe_960x540.mp4

Το παρών έδωσαν στο γήπεδο και οι Μπίλ και Γουόλ, πανηγυρίζοντας έντονα. 

Τέλος, η Ντέλε Ντόνε κοιμήθηκε αγκαλιά με το βαρύτιμο τρόπαιο, για να συνειδητοποιήσει ότι δεν ονειρέυεται! 

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 43-41, 64-61, 78-89

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ. 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ