18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γράφει ιστορία στο NBA η Κρίστι Τόλιβερ (pics)

Ιστορική συνεργασία με την Κρίστι Τόλιβερ ανακοίνωσαν οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Η 31χρονη γκαρντ γίνεται η πρώτη εν ενεργεία παίκτρια WNBA που εντάσσεται στο προπονητικό επιτελείο ομάδας του ΝΒΑ.

Το 2014 η Μπέκι Χάμοντ έγινε η πρώτη γυναίκα βοηθός προπονητή στο «μαγικό κόσμο», μετά την πρόσληψή της από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Η Κρίστι Τόλιβερ δεν χρειάστηκε να κρεμάσει τη φανέλα της για να προσληφθεί από τους «πρωτευουσιάνους», ως μέλος του τεχνικού τιμ τους. Στα 31 της, μοίρασε την περσινή σεζόν στη ρωσική Εκατέρινγκμπουργκ και τους Ουάσινγκτον Μίστικς, κατακτώντας μάλιστα τον τίτλο στην Ευρωλίγκα για δεύτερη φορά στην καριέρα της ως παίκτρια και φθάνοντας μέχρι τον τελικό στο WNBA.

 

Η φετινή σεζόν, μετά την ολοκλήρωση του γυναικείου αμερικανικού πρωταθλήματος, δεν θα τη βρει στη γηραιά ήπειρο όπως τα προηγούμενα χρόνια, παρά στην άκρη του πάγκου των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, στο πλευρό του Σκοτ Μπρουκς, ως βοηθός μαζί με τους Τόνι Μπράουν, Ρόμπερτ Πακ, Ράιαν Ρίτσμαν, Ντέιβιντ Άντκινς, Μάικ Τέρπστρα, Μαζ Τραχ, Άλεξ Μακ Λιν και Λάντον Τέιτουμ. Είχε συμμετάσχει και στο σάμερ λιγκ του ΝΒΑ, με τους «πρωτευουσιάνους», τον περασμένο Ιούλιο. Τα καθήκοντά της θα αφορούν κυρίως στην εξέλιξη των παικτών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ