20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Προολυμπιακό Τουρνουά: Πιτίνο και Ρογκαβόπουλος δεν επιστρέφουν Ελλάδα

Με μείον δύο μέλη της θα επιστρέψει η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών στη χώρα μας από τον Καναδά και το Προολυμπιακό Τουρνουά της Βικτώριας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που έχασε στον τελικό από την Τσεχία και αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης (06/07) με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Ρικ Πιτίνο και το Νίκο Ρογκαβόπουλο να ακολουθούν διαφορετικό δρομολόγιο, συγκεκριμένα προς στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός κόουτς θα αναχωρήσει από τη Βικτώρια για την πατρίδα του και θα επιστρέψει άμεσα στις υποχρεώσεις του με το Αϊόνα, μετά το σύντομο «διάλειμμα» που έκανε με τη «γαλανόλευκη» στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Ο 20άχρονος γκαρντ/φόργουορντ, από την πλευρά του, έχει προγραμματίσει να κάνει ατομικές προπονήσεις επί αμερικανικού εδάφους. Αν κι έχει δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ του ΝΒΑ είναι πιθανό να την αποσύρει, ενώ έχει ήδη στα χέρια του και μια πρόταση από τον ΠΑΟΚ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι «ασπρόμαυροι» είναι οι μοναδικοί που τον έχουν βάλει στο στόχαστρό τους.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι για το παιχνίδι. Φθάσαμε έως εδώ, δώσαμε ό,τι είχαμε, αλλά δεν μας βγήκε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην Τσεχία, έπαιξαν πολύ καλά. Έκαναν σπουδαίες εμφανίσεις στα ματς που έπρεπε. Κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς στον τελικό», ανέφερε για την ήττα από τους Τσέχους ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε:

«Εμείς μπορούσαμε να παίξουμε πολύ καλύτερα και ακόμα και να κερδίσουμε. Είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθειά μας στο Προολυμπιακό Τουρνουά, αλλά όταν φθάνεις στον τελικό θέλεις να πας μέχρι το τέλος. Ο κόουτς μάς είπε να είμαστε υπερήφανοι για τον εαυτό μας. Έπαιξαν πολλά παιδιά που δεν είχαν αγωνιστεί σε μεγάλη διοργάνωση, όπως κι εγώ. Ελπίζω να βελτιωθώ και να πείσω τον επόμενο προπονητή, όποιος κι αν είναι, να με καλέσει στην επόμενη διοργάνωση».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ