17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προμη-θεϊκό διπλό στο ΟΑΚΑ (vid)

Ο Προμηθέας Πάτρας ήταν εξαιρετικός στο εκτός έδρας εξ αναβολής παιχνίδι στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Basket League με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και νίκησε με 82-75.

Το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα βελτίωσε το ρεκόρ του σε 6-3, την ώρα που η Ένωση -η οποία είχε σημαντικές απουσίες-, υπέστη την τρίτη ήττα της στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα. Και οι νικητές πάντως δεν είχαν το νέο τους μεταγραφικό απόκτημα Τζουάν ΈβανςΜάλιστα πριν το φινάλε του ημιχρόνου αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν πιο συγκεντρωμένοι στα πρώτα λεπτά και προηγήθηκαν 15-5, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να ανταποκριθούν. Ωστόσο βελτιώθηκαν σημαντικά στο δεύτερο μισό της εναρκτήριας περιόδου και στο 10' το σκορ ήταν 15-12.

Στη δεύτερη περίοδο φάνηκε ότι η αναμέτρηση θα είχε χαρακτήρα ντέρμπι, καθώς οι Πατρινοί έμειναν κοντά στο σκορ, παρά το γεγονός ότι ο Κιθ Λάνγκφορντ έδινε διαδοχικές λύσεις στο σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου. Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την ΑΕΚ να προηγείται 34-32.

Το τρίτο δεκάλεπτο όμως αποδείχτηκε μία εντελώς διαφορετική υπόθεση, καθώς ο Προμηθέας έκανε «πάρτι» και στις δύο πλευρές του παρκέ, με ηγέτες τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ Τζεράι Γκραντ αλλά και τον αδερφό του Τζεράιαν. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 53-63 και πλέον οι γηπεδούχοι έψαχναν μία μεγάλη ανατροπή.

Ωστόσο με «άσο μανίκι» τον Μιχάλη Λούντζη ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά, οι Πατρινοί δεν ανησύχησαν πραγματικά ούτε μία φορά κι έφτασαν στην άνετη επικράτηση με 82-75.

ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ: Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ Τζεράι Γκραντ και ο αδερφός του Τζεράιαν ήταν οι κορυφαίοι για τον Προμηθέα Πάτρας με 15 και 18 πόντους αντίστοιχα, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τους τον Μιχάλη Λούντζη ο οποίος έκανε τα πάντα στο παρκέ, παίζοντας άμυνα και σκοράροντας στα κρίσιμα. Από την πλευρά των γηπεδούχων, οι απουσίες των Κατσίβελη, Ζήση, Ρογκαβόπουλου και Γιάνκοβιτς κόστισαν, όμως η εμφάνιση συνολικά ήταν κακή. Από το «ναυάγιο» διασώθηκε ο Γιανίκ Μορέιρα με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Προμηθέας ήταν σαφώς πιο εύστοχος από την ΑΕΚ στα τρίποντα με 12/28 έναντι μόλις 7/27 των «κιτρινόμαυρων», ενώ μπορεί να έχασε τη μάχη των ριμπάουντ με 40-28, αλλά δεν του κόστισε.

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ