22.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Προμηθέας Π. : Στη Γαλλία με στόχο το διπλό

Ο Προμηθέας Πάτρας ταξίδεψε στη Γαλλία για την 3η αγωνιστικής του EuroCup. Οι Αχαιοί άφησαν πίσω τους το αχαϊκό ντέρμπι με τον Απόλλωνα Πάτρας και στρέφουν το βλέμμα και πάλι στην Ευρώπη εκεί όπου απόψε (2/11, 21.00) θα αντιμετωπίσουν την Μπουργκ εν Μπρες.

Οι Αχαιοί μετρούν δύο ήττες από τις δύο ισπανικές ομάδες του ομίλου, την Γκραν Κανάρια και την Βαλένθια και θέλουν να κάνουν την δική τους επιστροφή με μια νίκη εκτός έδρας. Είναι ένα αποτέλεσμα που αναζητούν και για ψυχολογικούς, αλλά και ουσιαστικούς λόγους, αφού χρειάζονται τους δύο βαθμούς της νίκης.

Αντίπαλός της είναι μια ιστορική ομάδα, ηλικίας 111 χρονών. Δεν έχει καταφέρει όμως από το 1910 που ιδρύθηκε ως σήμερα να φτάσει σε έναν τίτλο. Σημαντικότερη διάκρισή της είναι ένας τελικός κυπέλλου Γαλλίας το 2006. Πέρυσι βρέθηκε στην 5η θέση του πρωταθλήματος και στο EuroCup έφτασε ως το Top16. Φέτος, με τον Λορέν Λανιάμ στο τιμόνι της πλέον βρίσκεται στο 3-3 στο πρωτάθλημα Γαλλίας και στο 0-2 στο EuroCup.

H Aρένα «Ekinox» (χωρητικότητας 3.548 θεατών) θα φιλοξενήσει την αποψινή αναμέτρηση. Ένα γήπεδο βορειοανατολικά της Λυών.

Ο Προμηθέας δεν τα πηγαίνει γενικότερα καλά με τις γαλλικές ομάδες εκτός έδρας. Τρεις φορές έχει αγωνιστεί στη Γαλλία, τρεις φορές έχει επιστρέψει ηττημένος στην Ελλάδα. Το 2018-19 έχασαν από οη Στρασβούργο στη φάση των ομίλων του Basketball Champions League (83-78), το 2019-20 έχασαν από τη Μονακό στο «πριγκιπάτο» για τη φάση των ομίλων του Eurocup (80-59), ενώ πέρυσι στον ίδιο γύρο γνώρισαν βαριά ήττα από τη Ναντέρ (91-70).

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ