15.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προμηθέας Π.: Ισχυροί αντίπαλοι στο EuroCup

Δυνατές ομάδες και... παλιοί γνώριμοι βρίσκονται στον όμιλο του Προμηθέα Πάτρας στο EuroCup. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη και οι Αχαιοί έμαθαν τις εννέα ομάδες που θα αντιμετωπίσουν στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης.

Ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει στον Β' Όμιλο τις Βαλένθια, που επιστρέφει στο EuroCup από την Ευρωλίγκα, την επίσης ισπανική Γκραν Κανάρια, την Μπουντούτσνοστ από το Μαυροβούνιο, την Βίρτους Μπολόνια που ξεκινά για μία ακόμη σεζόν ως ένα από τα φαβορί, την Τσεντεβίτα Ολίμπια Λουμπλιάνα από τη Σλοβενία, τη γαλλική Μπουργκ εν Μπρες, τη γερμανική Ράτιοφαρμ Ουλμ του Γιάκα Λάκοβιτς, την τούρκικη Μπούρσασπορτ και την ιταλική Ρέγερ Βενέτσια του Μάικ Μπράμος.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

A’ Όμιλος

ΜόραΜπανκ Ανδόρρα

Λοκομοτίβ Κούμπαν Κράσνονταρ

Χοβεντούτ Μπανταλόνα

Παρτιζάν

Λιετκαμπέλις Πανεβέζις

Τρέντο

Μπουλόν Μετροπολιτάν

Τουρκ Τέλεκομ

Αμβούργο

Σλασκ Βρότσλαβ

 

Β’  Όμιλος

Βαλένθια

Προμηθέας Πάτρας

Γκραν Κανάρια

Μπουντούτσνοστ

Βίρτους Μπολόνια

Τσεντεβίτα Ολίμπια Λουμπλιάνα

Μπουργκ εν Μπρες

Ράτιοφαρμ Ουλμ

Μπούρσασπορ

Ρέγερ Βενέτσια

*Oι αγώνες θα αρχίσουν στις 30 Οκτωβρίου και η κανονική περίοδος αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6 Απριλίου 2022.

*Στη δεύτερη φάση, των 16, προκρίνονται οι οχτώ πρώτες ομάδες από τον κάθε όμιλο και αγωνίζονται "χιαστί" (Α1-Β8, Α2-Β7 κλπ). Η φάση των 16 θα διεξαχθεί στις 19-20 Απριλίου, οι προημιτελικοί 26-27 Απριλίου, οι ημιτελικοί 3-4 Μαϊού και ο τελικός θα διεξαχθεί σε ημερομηνία και πόλη που θα ανακοινωθούν στο προσεχές μέλλον.

*Ο νικητής του EuroCup θα αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα της σεζόν 2022-23. Το ίδιο μπορεί να γίνει και για τον φιναλίστ αν η Μονακό ή Ούνικς δεν φτάσουν στα play offs της Ευρωλίγκας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ