21.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Προμηθέας Πατρών: Αναζητείται επιστροφή στις νίκες (pics, vids)

Ο Προμηθέας Πάτρας είναι έτοιμος να επιστρέψει στο EuroCup απέναντι σε μία ακόμη ιταλική ομάδα. Μετά την ήττα από την Βίρτους Μπολόνια εκτός έδρας, οι Αχαιοί ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την Ρέγερ Βενέτσια στο «Δ. Τόφαλος». Το τζάμπολ θα γίνει στις 19.30 με την ελληνική ομάδα να αναζητά την επιστροφή στις νίκες.

Ο Προμηθέας έδειξε ένα εξαιρετικό πρόσωπο στην Μπολόνια για περίπου 27 λεπτά απέναντι σε ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, αλλά η τελευταία περίοδος ανήκε στους Ιταλούς που τελικά πήραν τη νίκη και με διαφορά (91-72). Ο Ηλίας Ζούρος θέλει να δει τους παίκτες του να είναι πιο σταθεροί και συγκεντρωμένοι ως το φινάλε του αγώνα. Η Ρέγερ Βενέτσια έχει τα δικά της σκαμπανεβάσματα, τραυματισμούς και αλλαγές στο ρόστερ φέτος, αλλά δείχνει να παίρνει ανάσες μετά την πολύμηνη απουσία του Μάικ Μπράμος που βρίσκεται πλέον στο παρκέ.

Η Βενέτσια επικράτησε της Τσεντεβίτα Ολίμπια την περασμένη εβδομάδα (77-70), αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία (3-4). Ο Ουάτ με 12.7 πόντους και 5.4 ριμπάουντ μέσο όρο είναι από τις μεγαλύτερες απειλές, όπως και ο Όστιν Ντέι (10.7 π.μ.ο.). Αντίστοιχα, για τον Προμηθέα ο Κέντρικ Ρέι (13.7 π.μ.ο.) και ο Τζεράι Γκραντ (11.9π.μ.ο.) είναι οι πρώτοι σκόρερ.

Ο Γιώργος Τανούλης, ένας από τους «μικρούς» των Αχαιών τόνισε πως «κάθε παιχνίδι είναι τελικός» και πρόσθεσε: «Είναι ένας κρίσιμος αγώνας, απέναντι σε μια καλή ομάδα που έχει μεγάλο ρόστερ».

Αντίστοιχα, ο Μάικ Μπράμος τόνισε: «Ο Προμηθέας είναι πάντα μια δύσκολη ομάδα να αντιμετωπίσεις. Τους είχαμε αντιμετωπίσει πριν δύο χρόνια και μοιραστήκαμε τις νίκες. Άλλαξαν προπονητή πρόσφατα. Έχω παίξει για τον Ζούρο και ξέρω πως είναι καλός προπονητής. Παίζουν καλά και πρέπει να βγούμε έξω να παλέψουμε με ενέργεια. Είναι μια ευκαιρία για εμάς να κάνουμε μια εμφάνιση καλύτερη από τις προηγούμενες».

 

Ο προπονητής της Βενέτσια, Βάλτερ Ντε Ραφαέλε χαρακτήρισε τον Προμηθέα «μεγάλη ομάδα με εμπειρία στη διοργάνωση» και στις δηλώσεις του ξεχώρισε τους Γκάντι, Χαντ, Αγραβάνη και Ρέι: «Θα είνα ένα ακόμη δυνατό παιχνίδι, στο οποίο για ακόμη μια φορά δυστυχώς θα έχουμε απουσίες εξαιτίας τραυματισμών. Θα είναι σημαντικό να «κόψουμε» το ρυθμό».

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ξανά τη σεζόν 2019-20, στο Top16. Η καθεμία νίκησε στην έδρα της άλλης. Ο Προμηθέας είχε νικήσει 70-52 στην Ιταλία και είχε ηττηθεί εντός έδρας με 70-68.

*Διαιτητές του αγώνα είναι οι Μπελόσεβιτς, Τσίτσι, Καρντούμ

Β’ Όμιλος

Το πρόγραμμα

21/12

19.00 Μπούρσασπορ-Ράτιοφαρμ Ουλμ

19.30 Προμηθέας Πάτρας-Ρέγερ Βενέτσια

21.00 Μπουργκ εν Μπρες-Μπουντούτσνοστ

21.45 Βαλένθια-Τσεντεβίτα Ολίμπια Λουμπλιάνα

22/12

22.00 Γκραν Κανάρια-Βίρτους Μπολόνια

Η κατάταξη

1.Μπουντούτσνοστ 5-2

2.Βίρτους Μπολόνια 5-2

3.Γκραν Κανάρια 5-2

4.Βαλένθια 4-2

5.Ράτιοφαρμ Ουλμ 4-3

6.Ρέγερ Βενέτσια 3-4

7.Μπούρσασπορ 2-4

8.Μπουργκ εν Μπρες 2-5

9.Τσεντεβίτα Ολίμπια Λουμπλιάνα 2-5

10.Προμηθέας Πάτρας 2-5



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ