21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Προμηθέας-ΠΑΟΚ 84-77: Χαντ ο… θηριοδαμαστής (vids+pics)

Με έναν Ντάριο Χαντ σε εξαιρετική ημέρα να κάνει τη διαφορά, ο Προμηθέας Πατρών έμεινε όρθιος σε ένα ματς, που στο τέλος εξελίχθηκε σε «ροντέο», επικράτησε του μαχητικού ΠΑΟΚ με () κι έκανε το 2/2 στην Basket League, συνεχίζοντας ακάθεκτος μετά και το «διπλό» στο Περιστέρι.

Ο Προμηθέας προσπάθησε να ανοίξει το ρυθμό με μακρινά σουτ του Ρέι και του Γκάντι (8-4 στο 3'), αλλά σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Γκρίφιν, καθώς πέντε δικοί του αναπάντητοι πόντοι έβαλαν μπροστά τον ΠΑΟΚ, που έδειχνε με συνολικό σερί 0-10 επιτέλους το τι μπορεί να κάνει στο παρκέ (8-14 στο 6'). Ο Αμερικανός ήταν εξαιρετικός, είτε σκοράροντας είτε «ταΐζοντας» συμπαίκτες και το πρώτο δυνατό μήνυμα δόθηκε στους Αχαιούς (15-20).

Η απάντηση του Προμηθέα ήρθε πάλι... με την απλή μέθοδο των τριών, που υπηρέτησε όπως συνηθίζει ο Αγραβάνης για ένα σερί 8-0 που έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους (23-22 στο 13'). Ο Γιάνκοβιτς και ο Τολιόπουλος έβγαλαν ενέργεια και στάθηκαν ως άξιοι συμπαραστάτες του Γκρίφιν, με συνέπεια οι νέες αυτές λύσεις να δώσουν στους Θεσσαλονικείς νέα «ώθηση», φτάνοντας στο +6 ξανά (32-38 στο 19'). Ο Κασιμίρο έψαξε στον πάγκο του, βρήκε επιπλέον λύσεις στους Μάιλς, Σβαρτζ και ορισμένους ακόμη, με αποτέλεσμα ένα επιμέρους 11-3 να κλείσει υπέρ της ομάδας του το ημίχρονο χάρη, με αποκορύφωμα ένα φοβερό σουτ του Γκάντι από τα 8 περίπου μέτρα (43-41).

Ο Ρέι συνέχισε να «πυροβολεί» το αντίπαλο καλάθι, αλλά και οι παίκτες του Λυκογιάννη δεν πήγαιναν πίσω, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν με έναν καλό επιθετικό ρυθμό, αλλά να έχουν και ακολουθία (53-52). Όταν, όμως, «απενεργοποιήθηκε» εκτελεστικά ο Γκρίφιν, άλλαξε και η μορφολογία του αγώνα, με τον Προμηθέα να «ακουμπά» και μέσα παίρνοντας λύσεις από Γκραντ και Χαντ, για να πάρει ένα +6 που τον έκανε να μπαίνει με καλή ψυχολογία στην τελευταία περίοδο χάρη σε τρίποντο του Ρογκαβόπουλου (65-59).

Με τον Χαντ να κερδίζει «μάχες», οι Αχαιοί φλέρταραν με διψήφια διαφορά και την «έπιασαν» με βολές του Γιαννόπουλου, στο σημείο όπου οι διαμαρτυρίες του πάγκου του ΠΑΟΚ έφερε την αποβολή των Άρη Λυκογιάννη και Θανάση Χατζόπουλου (72-62 στο 34'). Ο Νεραντζάκης ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή για το «Δικέφαλο του Βορρά» και αντίδραση υπήρξε, με τους Αμερικανούς να «ωθούν» την ομάδα τους σε ένα επιμέρους 1-8, που την έφερε σε απόσταση τριπόντου (73-70 στο 36'). Η απάντηση των γηπεδούχων, όμως, θα έφτανε κοντά σε σημείο να «καθαρίσει» το ματς με σερί 8-0, που σίγουρα έδινε τον πρώτο λόγο (81-70 στο 38'). Οι φιλοξενούμενοι δεν παράτησαν, έψαξαν πάλι μέσω των ξένων επιθετικές λύσεις, αλλά δεν προλάβαιναν να ξαναμπούν στο ματς (84-77).

Δεκάλεπτα: 15-20, 43-41, 65-59, 84-77

ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΡΑΚΕΤΑ: Από τον Κέντρικ Ρέι και τον Αμπντούλ Γκάντι ίσως περιμέναμε να δούμε μια απόδοση σε υψηλό επίπεδο. Τον Ντάριο Χαντ, όμως, τώρα τον μαθαίνουμε και, μετά την καλή εμφάνιση στο Περιστέρι, πρόσθεσε μια καταλυτική παρουσία στο φινάλε του ματς με τον ΠΑΟΚ, ολοκληρώνοντας με 15 πόντους και 6/7 δίποντα, κερδίζοντας όλες τις «μάχες» του σχεδόν.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Προμηθέας πέτυχε σχεδόν τα μισά του τρίποντα, εκτελώντας πολύ καλά πίσω από τα 6.75 μέτρα (12/26), κάτι που δύσκολα θα μπορούσε να τον αποτρέψει από το να κερδίσει, με τον αντίπαλό του να έχει 8/22 στην ίδια κατηγορία, σε μια απόδοση όχι άσχημη, αλλά και όχι κορυφαία, όπως εκείνη των γηπεδούχων.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ