15.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Προμηθέας-Λαύριο 77-92: Λαυριάρα για τελικό! (vids)

Το Λαύριο, αφού πρώτα επέζησε από το μεγάλο θρίλερ στον τρίτο ημιτελικό, πήγε... με το μαχαίρι στα δόντια στην Πάτρα, έκανε μια φοβερή εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, και επικράτησε του Προμηθέα με 92-77, στέλνοντας τη σειρά σε πέμπτο ματς και έτοιμο να κάνει μια επική ανατροπή.

Ο Προμηθέας προσπάθησε να δώσει την μπάλα χαμηλά, με τον Αγραβάνη και τον Αγκμπελέζε να συνεργάζονται αρκετά καλά και στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου να έχει η ομάδα τους τον έλεγχο (12-7). Με τον Κάρτερ, όμως, σε διάθεση και τον Μουράτο να ηρεμεί την κατάσταση, το Λαύριο απάντησε κι έδειξε παρόν για το αποτέλεσμα, αν και στο τέλος της περιόδου η «σφραγίδα» των Γκραντ μπήκε για το 23-19.

Μετά το τρίποντο του Γιαννόπουλου για το +7 (26-19), ο Μουράτος ώθησε σε αντεπίθεση τους παίκτες του Σερέλη, που ολοκληρώθηκε με το σκοράρισμα από μακριά των Κόζι και Κάρτερ για ένα επιμέρους σκορ 2-12 μέχρι σχεδόν τα μέσα της δεύτερης περιόδου (28-31). Ο Γιαννόπουλος προσπάθησε να φέρει αντίδραση για τους Αχαιούς, αλλά ο ρυθμός ήταν υπέρ των φιλοξενούμενων, με τον Κάρτερ να είναι ψύχραιμος στη γραμμή των βολών και τον Μουράτο να «πυροβολεί» από μακριά για το 36-43 της ανάπαυλας.

Ο Τζεράι Γκραντ έμοιαζε με «τέρας» μπροστά στους ψηλούς του Λαυρίου, τους οποίους μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου «κατάπιε», υπογράφοντας σχεδόν μόνος του την ανατροπή του Προμηθέα, που με επιμέρους 12-3 πήρε εκείνος κεφάλι στο σκορ (48-45). Κάπου εκεί, όμως, οι ξένοι της ομάδας της Ανατολικής Αττικής έδειξε το δρόμο, με τον Ντιαλό να «τρυπά» την άμυνα των παικτών του Γιατρά και τους Ντέιβις, Κόζι και Κάρτερ να ευστοχούν από μακριά, ώστε η ομάδα τους να φέρει πάλι το ματς... τούμπα και να προηγηθεί με +8 (55-63 στο 29'). Οι γηπεδούχοι, όμως, βρήκαν πάλι τρόπο να αντιδράσουν με ένα μαχητικό Αγκμπελέζε και τον Γιαννόπουλο να σκοράρει με ταμπλό για το 60-63.

Ο Σερέλης δεν άφησε τη συνταγή, που του είχε δώσει πριν από λίγο αποτέλεσμα, και δικαιώθηκε, με τον Μουράτο να «ενορχηστρώνει» και τους Αμερικανούς να εκτελούν, προεξάρχοντος του τρομερού Κάρτερ, που σκόραρε με κάθε τρόπο και η ομάδα του βρέθηκε προηγούμενη με διαφορά 11 πόντων στο τρίλεπτο για τη λήξη (72-83). Αυτή την φορά, όμως, ο Προμηθέας απάντηση δεν είχε και το 2-2 ήταν γεγονός (77-92).

Δεκάλεπτα: 23-19, 36-43, 60-63, 77-92

THE CARTER EFFECT: Ο Τάισον Κάρτερ είναι μαγικός σε αυτή τη σειρά και για δεύτερη σερί φορά έγινε ο «εφιάλτης» του Προμηθέα στην Πάτρα. Με 29 πόντους (7/8 δ., 2/6 τρ., 9/9 β.), πέντε ασίστ, δύο ριμπάουντ και κανένα λάθος σε κάτι παραπάνω από 30 λεπτά συμμετοχής, ήταν ο απόλυτος ηγέτης του Λαυρίου στο θρίαμβό του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν σε τόσο κρίσιμο αγώνας έχεις 3/23 σουτ στα τρίποντα, αν ο αντίπαλός σου είναι στοιχειωδώς πιο εύστοχος, θα σε κερδίσει. Αυτό συνέβη για τον Προμηθέα, με το Λαύριο να μετρά 13/35 τρίποντα και, λογικά, να φτάνει σε αυτή τη διαφορά.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ