18.4 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Λαύριο-Προμηθέας 85-79: Ο Κόζι έκρινε το θρίλερ και… 1-2 (pics, vids)

Ήταν με την πλάτη στον τοίχο αφού έχασε τα δύο πρώτα παιχνίδια όμως το Λαύριο έδωσε ζωή και συνέχεια της σειράς με τον Προμηθέα. Νίκησε με 85-79 στην παράταση, μείωσε σε 1-2 και έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα πέσει αμαχητί. Η πολύ ενδιαφέρουσα σειρά λοιπόν θα επιστρέψει την Πέμπτη (27/5, 20:00) στην Πάτρα εκεί όπου ο Προμηθέας θα έχει τη δεύτερη ευκαιρία του για να την τελειώσει και το Λαύριο για να μείνει ζωντανό, στέλνοντας την σε πέμπτο ματς. Το ματς έκρινε με δύο «μεγάλα» τρίποντα ο Γκλεν Κόζι.

 

Το ματς του Λαυρίου έγινε υπό το βλέμμα των Ρικ Πιτίνο, Ηλία Παπαθεοδώρου και Σωτήρη Μανωλόπουλου που είδαν κάποιους από τους υποψήφιους για την προεπιλογή της Εθνικής ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά.

 

 

 

Παρά την κρισιμότητα του αγώνα, οι δύο ομάδες έβγαλαν το ταλέντο τους στο παρκέ και βρήκαν ρυθμό από νωρίς. Με τον Πέτρο Γερομιχαλό να κάνει ένα τρομερό πρώτο δεκάλεπτο (8π, 2ρ, 4ασ.), το Λαύριο προηγήθηκε με 24-21 χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να παίρνουν διαφορά μεγαλύτερη των τριών πόντων. Οι γηπεδούχοι πήραν σκορ από την περιφέρεια και τους Κόζι και Σάβατζ που δεν βοήθησαν στα προηγούμενα ματς αλλά ο Προμηθέας κρατούσε ισορροπημένη την κατάσταση με τη σταθερή απόδοση των Τζέριαν Γκραντ και Αγκμπελέσε και την άνοδο του Δημήτρη Αγραβάνη. Στο τέλος του ημιχρόνου η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν στη μικρότερη δυνατή τιμή της (43-44).

 

 

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου τα υψηλά ποσοστά των δύο ομάδων από μέση και κοντινή απόσταση (68% και 76% στα δίποντα) αλλά και τα υψηλά επίπεδα δημιουργίας αφού οι γηπεδούχοι είχαν 11 και οι φιλοξενούμενοι 15 ασίστ.

 

 

 

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο. Ο Προμηθέας βρέθηκε στο +5 στο 23' (45-50) όμως το Λαύριο με σερί 11-4 προσπέρασε με δύο (56-54) αλλά δέκα λεπτά πριν το τέλος, οι δύο ομάδες ήταν σχεδόν στην ίδια αφετηρία πριν την τελευταία περίοδο (57-59). Στο πρώτο λεπτό του τελευταίου δεκαλέπτου, ο Ντάνι Αγκμπελέσε φορτώθηκε με τρία φάουλ -δύο και ένα φλόπινγκ- στην ίδια κατοχή του Λαυρίου και αποβλήθηκε με πέντε, για να χάσει ο Προμηθέας τον μοναδικό ετοιμοπόλεμο σέντερ του. Κατάφερε όμως να κρατήσει τη συγκέντρωση του, για να χτίσει μια σημαντική, για τα δεδομένα του αγώνα, διαφορά προηγούμενος με 66-58 στο 32' όμως το Λαύριο είχε τις απαντήσεις που απαιτούσε η στιγμή (65-66 στο 35').

 

 

Ο Προμηθέας έμεινε χωρίς σκορ για 4,5 λεπτά κι έτσι το ματς παρέμεινε στην κόψη του ξυραφιού μπαίνοντας στο τελευταίο τρίλεπτο του (70-70). Το σκορ όμως έμεινε κολλημένο εκεί για τα τελευταία 3:14 κι έτσι το ματς πήγε στην παράταση. Με τρίποντο του Κόζι το Λαύριο προηγήθηκε με 77-76 στα μισά του επιπλέον πενταλέπτου και με γκολ-φάουλ του Κάρτερ στα 90'' με 80-78. Ο Αγραβάνης με μία βολή έκανε το 80-79 αλλά ο Κόζι έβαλε ένα ακόμη «μεγάλο» τρίποντο, κάνοντας το 83-79 στα 1:03. Γκραντ και Λούντζης αστόχησαν στην ίδια επίθεση και στην επόμενη ο Αγραβάνης για να φτάσει το Λαύριο στη μεγάλη νίκη.

 

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Μπορεί ένας παίκτης με 3/11 σουτ να είναι το πρόσωπο ενός αγώνα; Ο Γκλεν Κόζι τελείωσε τη δουλειά που έκαναν οι συμπαίκτες του, ευστοχώντας δύο φορές από την περίμετρο στην παράταση και χαρίζοντας επί της ουσίας στο Λαύριο τη νίκη.

 

 

 

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Η κούραση για τους παίκτες που τραβάνε το κουπί για τον Προμηθέα ήταν εμφανής, ειδικά στο επιπλέον πεντάλεπτο. Ο Προμηθέας έβγαλε και την αποψινή «μάχη» ουσιαστικά με επτά παίκτες ενώ το Λαύριο είχε κάπως πιο ευρύ rotation 8-9 παικτών.

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

Photo Credits: Eurokinissi

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ