25.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Προμηθέας-Λαύριο 68-66: Επέζησε από το «ροντέο» και 2-0! (vids)

Το Λαύριο μετέτρεψε σε... ροντέο την αναμέτρηση της Πάτρας, αλλά ο Προμηθέας άντεξε, κεφαλαιοποίησε το «μπρέικ» που είχε κάνει και με το 68-66, που προέκυψε από ένα τουλάχιστον αφελές αντιαθλητικό φάουλ του Άλφα Ντιαλό στον Τζιάν Κλαβέλ, καθώς έμεναν μόνο 0.9" για τη λήξη και η μπάλα ήταν πίσω από το κέντρο, οι Αχαιοί έκαναν το 2-0 και είναι σε θέση βολής για την πρόκριση στους τελικούς, αν και οι φιλοξενούμενοι είναι έξαλλοι, ζητώντας φάουλ στο λέι απ του του Κάρτερ, στην αμέσως προηγούμενη φάση.

Το Λαύριο ξεκίνησε τον αγώνα... χαλώντας το μυαλό του αντιπάλου του, αναγκάζοντάς τον σε πολλά λάθη και φτάνοντας σε επτά κλεψίματα στα πρώτα επτά λεπτά, με τον Μουράτο μπροστά να οργανώνει εξαιρετικά και τον Ντιαλό να εκτελεί (4-12). Ακόμη κι έτσι, όμως, οι παίκτες του Σερέλη μάλλον δεν εκμεταλλεύτηκαν αυτό το διάστημα όσο θα έπρεπε, με συνέπεια η αποφασιστικότητα του Λούντζη και η ποιότητα του Γιαννόπουλου να βάλουν «φρένο» στην επιπολαιότητα του Προμηθέα, μαζεύοντας γρήγορα το ματς (14-16).

Τα κορμιά συνέχισαν... να πέφτουν στο παρκέ και οι δύο πλευρές να δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο, είτε κλέβοντας μπάλες στη μία μεριά του παρκέ είτε κάνοντας βιαστικές επιλογές στην άλλη, ανάλογα με την οπτική γωνία. Ο Αγκμπελίζ πήρε «μάχες» χαμηλά και οι παίκτες του Γιατρά άρχισαν να παίρνουν μια απόσταση (27-20 στο 15'), αλλά με τον Κάρτερ να... τρέχει παντού, να σκοράρει και να φθείρει τους γηπεδούχους, η ομάδα της Ανατολικής Αττικής βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και να προηγηθεί με 29-31 στο 17ο λεπτό, χάρη σε τρίποντο του Ντέιβις. Ο εξαιρετικός Γιαννόπουλος, όμως, θα έβαζε ξανά τη «σφραγίδα» του με συνολικά 5/7 τρίποντα έως την ανάπαυλα, αλλάζοντας ξανά τον χαρακτήρα του ματς (38-32).

Ο Αγκμπελίζ συνέχισε σε πολύ καλό ρυθμό και η ομάδα του βρέθηκε μπροστά με διψήφια διαφορά για πρώτη φορά (42-32), αλλά αμέσως μετά έπαθε... μπλακ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν στην τακτική του ξεκινήματος της αναμέτρησης, πίεσαν ασφυκτικά μη νοιαζόμενοι για το κόστος των φάουλ, σε αντίθεση με το απόλυτο μηδέν στον ίδιο τομέα για τους Αχαιούς για εννέα λεπτά στην τρίτη περίοδο, ενώ με τον Ντιαλό να δίνει το σύνθημα και τον Κάρτερ να κάνει «όργια», η ανατροπή έγινε (45-47 στο 28'). Τη στιγμή, δε, που ο Προμηθέας προσπάθησε να... συνέλθει, ξοδεύοντας και τα φάουλ που δεν είχε κάνει στα 29", που πήρε εξ' ολοκλήρου το Λαύριο, η λύση ήρθε δια χειρός Γερομιχαλού για το 49-52 του δεκαλέπτου.

Το... ροντέο συνεχίστηκε κανονικά στην κρίσιμη τελευταία περίοδο, με τους παίκτες των δύο ομάδων σίγουρα να μην έχουν καθαρό μυαλό και την άμυνα του Προμηθέα να τον κρατά όρθιο, ώσπου με μεγάλα τρίποντα των Γιαννόπουλου και Φορντ επανήλθε, ισοφαρίζοντας σε 60-60 με βολή του Γκραντ και 3.5 λεπτά για τη λήξη. Αμφότεροι συνέχισαν χέρι χέρι σκοράροντας... με το σταγονόμετρο, ώσπου με το σκορ στο 62-62, μια επιπόλαιη αντίδραση του Ντιαλό έδωσε ουσιαστικά ένα «τετράποντο» στους γηπεδούχους, με τον Γιαννόπουλο να ευστοχεί στη βολή και τον Κλαβέλ να «σπάει το ρόδι» για το 66-62 στο ενάμιση λεπτό για την εκπνοή. Ο τρομερός Κάρτερ, όμως, πήρε πάνω του την κατάσταση και με δύο λέι απ ισοφάρισε σε 66-66, με 29" να απομένουν. Ο Γκραντ αστόχησε στο λέι απ, αλλά το ίδιο έγινε και από τον Κάρτερ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Ντιαλό έκανε κι ένα αφελές αντιαθλητικό φάουλ στον Κλαβέλ με 0.9" για το τέλος. Ο Πορτορικανός ευστόχησε και η σεμνή τελετή έληξε στο 68-66, με τους φιλοξενούμενους... μαινόμενους για την φάση του Κάρτερ, ζητώντας τόσο φάουλ στον παίκτη τους όσο και τράβηγμα του Αγραβάνη στο διχτάκι.

Δεκάλεπτα: 14-16, 38-32, 49-52, 68-66

Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ: Το καλύτερο ματς του Χάρη Γιαννόπουλου στη σεζόν ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή, με τον Έλληνα σουτέρ να «εκτελεί» με 22 πόντους και 7/9 τρίποντα, προσφέροντας έναν «παράγοντα Χ» που είχε ανάγκη ο Προμηθέας. Παράλληλα, όμως, τίποτα δε θα γινόταν, αν δεν υπήρχε στο τέλος ο Τζιάν Κλαβέλ, που με ένα μεγάλο τρίποντο για το 66-62 και τις βολές σχεδόν σε χρόνο μηδέν, με το σκορ στο 66-66, έλυσε το «Γόρδιο Δεσμό».

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ενδεικτικό του ότι το ματς δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας είναι τα 43 συνολικά λάθη, με 23 του Προμηθέα και 20 του Λαυρίου. Οι γηπεδούχοι, όμως, με το εξαιρετικό 47% στα τρίποντα με 11/23 σουτ από την περιφέρεια έμειναν όρθιοι στις λιγότερες κατοχές, που είχαν συνολικά να διαχειριστούν, έναντι του πενιχρού 26% του Λαυρίου με 5/19 σουτ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ