21.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Λαύριο – Προμηθέας 79-86: Αφεντικό από την αρχή με τρομερό Κλαβέλ (vid)

Ο Προμηθέας έχει πάρει φόρα και δείχνει γκαζωμένος για πρόκριση στους τελικούς των πλέι οφ για άλλη μια φορά και μετά τον τελικό κυπέλλου. Οι Πατρινοί έσπασαν την έδρα του Λαυρίου με το καλημέρα των ημιτελικών και με το 86-79 έκαναν το 1-0 και πήραν το πλεονέκτημα στα χέρια του. Χωρίς Τζεράι Γκραντ και με τον Αγκμπελίζ από νωρίς με φάουλ, ο Προμηθέας ευτύχησε να έχει σε τρομερή βραδιά τον Τζιαν Κλαβέλ (28π. με 5/8 τριπ.) και από κοντά Κουίνσι Φορντ και Δημήτρη Αγραβάνη για να πανηγυρίσει τη μεγάλη νίκη.

Ο Προμηθέας παρότι μπήκε στο γήπεδο χωρίς τον Τζεράι Γκραντ που ήταν η απώλεια της τελευταίας στιγμής, αλλά είδε και τον Ντάνι Αγκμπελίζ να φορτώνεται από νωρίς με τρία φάουλ, έλεγξε το πρώτο ημίχρονο. Τα κατάφερε αφ' ενός βγάζοντας στο πρώτο δεκάλεπτο το Λαύριο από τον βολικό γρήγορο ρυθμό που επιδιώκει, αφ' ετέρου με τον Τζιαν Κλαβέλ να σκοράρει κάτα ριπάς, κυρίως από μακριά. Ο Πορτορικάνος έκλεισε το πρώτο μισό του αγώνα με 19 πόντους και 4/4 τρίποντα, όντας ο βασικός πρωταγωνιστής του 36-42 για την ομάδα του. 

Η άνοδος του Κάρτερ ανέβασε και το τέμπο και όλη την παρουσία του Λαυρίου, το οποίο νωρίς στην τρίτη περίοδο έπιασε τον Προμηθέα στο σκορ και οδήγησε το ματς σε μια μάχη πόντο με πόντο. Ο Γερομιχαλός με τον Φορντ παρέμεναν εκατέρωθεν σημαντικοί παράγοντες και το δεκάλεπτο έληξε με το Λαύριο να έχει βραχεία κεφαλή 60-58.

Ο Γιατράς πήρε τα ρίσκα του αρχίζοντας την τελευταία περίοδο. Εριξε στο παρκέ τον φορτωμένο με 4 φάουλ Αγκμπελίζ για να χτυπήσει από μέσα, η δουλειά έγινε έστω κι αν αυτός σκόραρε μαζεμένα μακρινά σουτ και έκανε το 61-67 στο 32' με γρήγορο σερί 1-9. Το πρόβλημα ήρθε αμέσως μετά, με το 5ο φάουλ του που άφηνε τον Προμηθέα χωρίς κλασικό πεντάρι για 7,5 λεπτά. 

Το Λαύριο αυτονόητα.... μπούκαρε προς τα μέσα, αλλά ο Προμηθέας είχε καθαρό μυαλό, κάλυψε το υψομετρικό χάντικαπ, πήρε πολύτιμους πόντους από τον Φορντ και στο 38' ήταν στο 73-78. Δύο βολές του Κλαβέλ στα 55' έκαναν το 73-80. Ο Μουράτος πήγε γρήγορα στο 75-80, ο Προμηθέας έκανε λάθος επαναφορά, ο Κάρτερ έχασε τρίποντο και ο Αγραβάνης κέρδισε αντιαθλητικό στα 33'', όπου ουσιαστικά όλα κρίθηκαν.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ:  Ο Κουίνσι Φορντ φώναξε «παρών» σε ένα από τα πιο καθοριστικά ματς του Προμηθέα επί δικής του παρουσίας. Και τα κενά κοντά στο καλάθι κάλυψε και σημαντικούς πόντους πρόσφερε με μετρημένες προσπάθειες και συνολικά ήταν ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες του αγώνα..

ME ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το μυαλωμένο παιχνίδι του Προμηθέα, αποδεικνύεται και από το ποσοστό του στα δίποντα. Τα 22/33 είναι μια επίδοση που δείχνει αποτελεσματικότητα αλλά και σωστή εκδήλωση και επιλογές.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ