17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προμηθέας: Ευρωπαϊκή πρεμιέρα σε τόπο… δόξας του Κασιμίρο (pics+vid)

Με το... δεξί θέλει να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο EuroCup ο Προμηθέας, ο οποίος σήμερα (19/10, 21:30) αντιμετωπίζει την τετράκις κάτοχο του τίτλου Βαλένθια, με τον προπονητή των Πατρινών, Λουίς Κασιμίρο να έχει το δικό του ιδιαίτερο... παρελθόν με τον ισπανικό σύλλογο.

Στην Ισπανία βρίσκεται από χθες ο Προμηθέας και είναι έτοιμος να ριχτεί στη «μάχη» του EuroCup, έχοντας απέναντι του μια δύσκολη πρόκληση. Η τέσσερις φορές κυπελλούχος Βαλένθια είναι η πρώτη αντίπαλος των Πατρινών στη διοργάνωση, με την ελληνική ομάδα να θέλει να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Η Βαλένθια, που κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος μπορεί να θεωρηθεί, δεν είναι... άγνωστη στον προπονητή του Προμηθέα, Λουίς Κασιμίρο, ο οποίος έχει ξεχωριστές αναμνήσεις από την ισπανική ομάδα.

Ο Λουίς Κασιμίρο, έχει μακρά και αξιόλογη καριέρα στην Ισπανία, όμως η θητεία του στον Προμηθέα, αποτελεί την πρώτη απόπειρα για τον ίδιο να προπονήσει κάποια ομάδα εκτός της πατρίδας του. Η πρεμιέρα του EuroCup για την ομάδα της Πάτρας, του επιφύλασσε μια... έκπληξη, καθώς όχι μόνο θα βρεθεί στη χώρα του ως αντίπαλος, αλλά θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που στο παρελθόν έχει οδηγήσει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο έμπειρος τεχνικός, επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια καθώς τη διετία 2000 – 2002 κάθισε στον πάγκο της Βαλένθια και μάλιστα έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα το 2002.

Συγκεκριμένα, στις 30/4/2002 η Βαλένθια που τελούσε υπό τις οδηγίες του Κασιμίρο, αντιμετώπισε στον τελικό της διοργάνωσης στη γαλλική Λυών, την Μοντεπάσκι Σιένα, απέναντι στην οποία ωστόσο δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα με 81-71.

Μάλιστα, προπονητής της ιταλικής ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα, ήταν ο σημερινός τεχνικός της Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν, ενώ διαιτητής του μεγάλου τελικού ήταν ο Έλληνας, Λάζαρος Βορεάδης. Πολυτιμότερος και πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης είχε αναδειχτεί ο Πέταρ Ναουμόσκι.

Ο Ισπανός προπονητής του Προμηθέα, στις δηλώσεις του πριν την πρεμιέρα των Πατρινών στο EuroCup αναφέρθηκε στην επιστροφή του στη Βαλένθια, ως αντίπαλος πια, σημειώνοντας: «Aνυπομονώ για την έναρξη ακόμη μιας σεζόν σε αυτή την σημαντική διοργάνωση. Είμαι χαρούμενος και ταυτόχρονα περήφανος για τη συμμετοχή μου με τον Προμηθέα. Θα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για εμένα, καθώς θα παίξουμε εναντίον της Βαλένθια, μια ομάδα την οποία έχω προπονήσει στο παρελθόν και σέβομαι πολύ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ