21.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Προμηθέας από ελληνικό «ατσάλι»

Ο Προμηθέας είδε τον Κολοσσό να είναι ανώτερος αγωνιστικά για 30 λεπτά στη Ρόδο, αλλά με τους Γιάννη Αθηναίου και Ανδρέα Χριστοδούλου να βγαίνουν μπροστά στην τελευταία περίοδο, έδειξε ποιος είναι καλύτερος ποιοτικά, νίκησε με 73-68 και πήρε την πρόκριση για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα αδέλφια Γκραντ ξεκίνησαν με διάθεση για τον Προμηθέα και αυτό αποτυπώθηκε στο πρώτο τετράλεπτο της αναμέτρησης (7-12). Όταν, όμως, ο Ξανθόπουλος έβαλε σε τάξη το παιχνίδι του Κολοσσού, η απάντηση δόθηκε με τους ξένους κυρίως εκφραστές στην επίθεση και τα μακρινά σουτ να βοηθούν την ομάδα του να φτάσει τον αντίπαλο (21-21).

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αντέδρασαν οι παίκτες του Γιατρά, έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση τον Αγραβάνη και προηγούμενοι με +6 στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου (24-30), αλλά αυτή την φορά η άμυνα των «θαλασσί» δε θα άφηνε τους Αχαιούς να ξεφύγουν. Οι Άρτις και Καντέρ ήταν ηγέτες ενός σερί 7-0, που έβαλε μπροστά την ομάδα τους μετά το 30-35, πριν ισοφαρίσει για το 37-37 του ισορροπημένου 20λέπτου ο Τζέριαν Γκραντ.

Ο Καντέρ πήρε με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου την κατάσταση στα χέρια του, με την άμυνα των παικτών του Καντζούρη, παράλληλα, να είναι εξαιρετική και να περιορίζει τα ατού των φιλοξενούμενων, καταφέρνοντας προς το τέλος του δεκαλέπτου να πάρει μια διαφορά στους επτά πόντους (56-49). Μια βολή του Μίλερ διαμόρφωνε το 56-50 στη λήξη και προμήνυε ένα συναρπαστικό φινάλε.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, ήταν σειρά των παικτών του Προμηθέα να απαντήσουν με τη δική τους άμυνα, που περιόρισε στους μόλις τρεις πόντους στο επόμενο εξάλεπτο τους γηπεδούχους, με τους Αθηναίου και Χριστοδούλου να αναλαμβάνουν να «σπρώξουν το κάρο» και να δίνουν σαφές προβάδισμα (59-66). Ο Κερέμ προσπάθησε εκ νέου να κρατήσει όρθιους τους Ροδίτες, με τον Άρτις να παίρνει τρεις βολές και να μειώνει στο τρίποντο με 35" για το τέλος (68-71). Ο Τζέριαν Γκραντ αστόχησε σε μία βολή, αλλά αυτό δεν κόστισε, με τον Κολοσσό να μη βρίσκει το καλάθι που θα πίεζε κι άλλο.

Δεκάλεπτα: 21-21, 37-37, 56-50, 68-73

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΕΣΠΡΩΞΑΝ: Μπορεί ο Τζέριαν Γκραντ να έχει μια συνολικά καλή εικόνα (13 π., 5 ρ., 6 ασ.), αλλά δύο Έλληνες γύρισαν το ματς στην τελευταία περίοδο, με τους Γιάννη Αθηναίου (11 π., 4 ρ., 3 ασ.) και Ανδρέα Χριστοδούλου (8 π., 3/3 σουτ) να κάνουν τη διαφορά για τον Προμηθέα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Παρότι ο Κολοσσός είχε έξι παραπάνω κατοχές σε ματς λεπτομερειών, με τρία παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ και τρία λιγότερα λάθη, δεν το εξαργύρωσε στην επίθεση, εκτελώντας με 35.4% στα σουτ εντός παιδιάς έναντι 43.3% του Προμηθέα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ