16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προμηθέας – ΑΕΚ 80-81: Πήρε το θρίλερ, το προβάδισμα και την ευκαιρία (vid)

Η σειρά των μικρών τελικών του πρωταθλήματος συνεχίζει να εξελίσσεται με ενδιαφέρον αν και κρίνει ελάχιστα και από σήμερα έχει και αλλαγή πλεονεκτήματος έδρας. Η ΑΕΚ πέρασε από την Πάτρα με νίκη 81-80, έκανε το 2-1 και πλέον θέλει άλλη μία για να πάρει την τρίτη θέση. Η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη (9/6) στο ΟΑΚΑ στις 18.00.

Ο Προμηθέας μπήκε σήμερα στο γήπεδο με τρεις βασικές απουσίες. Του τιμωρημένου Δημήτρη Αγραβάνη και των Τζέριαν Γκραντ και Κουίνσι Φορντ, οι οποίοι είχαν προβλήματα τραυματισμών. Η ΑΕΚ εκτός του τραυματία Λάνγκφορντ, δεν είχε και τον Ματ Λοτζέσκι ο οποίος στο πρώτο ματς της σειράς αποχαιρέτισε πιθανότατα την ενεργό δράση

Οι δύο ομάδες επιβεβαίωσαν αυτό που είχαν δείξει και στα δύο πρώτα ματς, ότι εδώ που έφτασαν κι αν μην κρίνονται πολλά, τον αθλητικό τους εγωισμό δεν τον είχαν στείλει διακοπές. Το ματς εξελίχθηκε από την αρχή αμφίρροπα και με ωραίες φάσεις, το δεκάλεπτο έληξε με 19-16 για τον Προμηθέα και το ημίχρονο έληξε στο 40-42 με την ΑΕΚ στο προβάδισμα. 

Στο τρίτο δεκάλεπτο χαλάρωσαν οι άμυνες, το σκορ ανέβηκε, η ΑΕΚ είχε περισσότερες λύσεις άρα και φρεσκάδα, το δεκάλεπτο έκλεισε στο 60-64. Στο μεταξύ και ο Τζεράι Γκραντ αποχώρησε δείχνοντας ότι έχει ενοχλήσεις στο 25'. Οσο περνούσαν τα λεπτά η διαφορά δυνάμεων γινόταν αισθητή και στο 33' η ΑΕΚ έφτανε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά, 62-72 και με σαφές προβάδισμα για την τελική επικράτηση. Ο Προμηθέας γύρισε σε μια ζώνη για να κάνει και οικονομία δυνάμεων, βρήκε καλύτερο ρυθμό και στο 36' πήγε στο 72-75 δημιουργώντας ξανά συνθήκες ντέρμπι.

Ο Προμηθέας στα 39'' προσπέρασε με 78-77 με τον Κλαβέλ να το έχει πάρει προσωπικά στην επίθεση και την ΑΕΚ στα 27'' να ανακτά το προβάδισμα μετά από μια περιπετειώδη φάση και ένα... ηρωικό καλάθι του Γκίκα. Ο Γκραντ στα 14'' έκανε το 80-79, όπως είχε σχεδιαστεί στο τάιμ άουτ να κάνει αυτός την επίθεση και στα 3,7'' οι διαιτητές έκριναν πάνω στο σου του Μέικον το φάουλ που έκανε ο Χριστοδούλου, αφού είχε να δώσει ένα ο Προμηθέας και τον έστειλαν στις βολές. Εβαλε τις δύο πρώτες για το 80-81 και έκρινε το ματς.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ματς που κρίνεται στον πόντο, είναι δεδομένο ότι έχει κριθεί από αποφασιστικές λεπτομέρειες. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στα ριμπάουντ (42-36), έκανε λιγότερα λάθη, 9 που γενικά είναι πολύ καλή επίδοση έναντι 11, είχε και καλύτερες συνεργασίες με 21 ασίστ έναντι 16.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ