21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Πράσινο» limit down 69 αγώνων και η διαφορά δημιουργίας (vids)

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν απόψε μπροστά τους τον δεύτερο αγώνα της ημιτελικής σειράς των πλέι οφ αλλά στον πρώτο η «Ένωση» κατάφερε πολλά κι ας μην έφτασε μέχρι το τέλος για να κάνει το break. Έφτασε τον αντίπαλο της στα όρια του πριν λυγίσει, αλλά έχοντας προλάβει να στείλει το μήνυμα ότι θα είναι όσο γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική.

 


Στον προχθεσινό αγώνα η ΑΕΚ έβγαλε από τον Παναθηναϊκό τον μέτριο, αν όχι τον κακό εαυτό του. Μέσα σε όλα τα άλλα, εξώθησε τους «πράσινους» σε μία επίδοση που μπορεί να της πιστωθεί σαν... παράσημο. Ο Παναθηναϊκός που είχε 21 ασίστ μέσο όρο στην κανονική περίοδο και στην πρώτη φάση των πλέι οφ με τον Ιωνικό, έμεινε στις 10 ασίστ κόντρα στην ΑΕΚ. Μία επίδοση που δεν είναι μόνο η χειρότερη του στη φετινή σεζόν αλλά και η χειρότερη του στα τελευταία τρία χρόνια στην Basket League.

 


Η προηγούμενη χειρότερη επίδοση του Παναθηναϊκού στη φετινή σεζόν, ήταν εκείνη των 13 που είχε στο εκτός έδρας με το Μεσολόγγι. Ξέχωρα από αυτό όμως, οι 10 ασίστ είναι η μικρότερη επίδοση των τελευταίων 69 αγώνων Πρωταθλήματος για τους «πράσινους»! Η τελευταία φορά που είχαν την ίδια ή μικρότερη επίδοση ήταν στον 5ο τελικό του 2018 κόντρα στον Ολυμπιακό όταν έμειναν στις 10. Η προηγούμενη μικρότερη επίδοση τους, ήταν στο αμέσως προηγούμενο ματς, στον 4ο τελικό του 2018 όταν είχαν οχτώ ασίστ.

 


Για τον Παναθηναϊκό της φετινής σεζόν δεν είναι καθόλου συνηθισμένος εξάλλου, ο αρνητικός συντελεστής ασίστ/λαθών αφού παράλληλα με τις 10 ασίστ, είχε 13 λάθη. Το πρόσημο του συγκεκριμένου συντελεστή ήταν αρνητικό μόνο στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (20 ασίστ / 21 λάθη), στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό (15 ασίστ / 18 λάθη), στο εντός έδρας ματς της κανονικής περιόδου με την ΑΕΚ (17 ασίστ / 18 λάθη) και στο εκτός έδρας ματς με το Λαύριο (17 ασίστ / 21 λάθη).

 

 

 


Ο Παναθηναϊκός παραμένει η μοναδική ομάδα με μέσο όρο 20+ ασίστ της φετινής Basket League όμως είναι αρκετά πιο χαμηλά από την περσινή επίδοση του. Στην περασμένη σεζόν είχε μέσο όρο 26,1 ασίστ σε 20 ματς ενώ φέτος είναι στις 20,56 σε 25 ματς. Η δημιουργία ασφαλώς και δεν είναι υπόθεση ενός ή δύο μόνο παικτών στο ρόστερ μιας ομάδας, ωστόσο η διαφορά αυτή έχει μια πρώτη, έστω και επιφανειακή εξήγηση.

 


Εξηγείται εν μέρει από την απώλεια του Νικ Καλάθη αλλά όχι μόνο από αυτήν. Ο περσινός Παναθηναϊκός έπαιρνε κατά μέσο όρο από τους δύο πρώτους δημιουργούς του, σχεδόν 12 ασίστ! Ο Καλάθης είχε 7,21 και ο Ταϊρίς Ράις με 4,58. Ο φετινός Παναθηναϊκός παίρνει στο Πρωτάθλημα από τον πρώτο δημιουργό του, τον Σέλβιν Μακ, σχεδόν όσες ασίστ του έδινε πέρυσι ο δεύτερος δημιουργός του, 4,95 ανά αγώνα ενώ ο δεύτερος του είναι ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος με 2,9.

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ