16.1 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

“Πράσινο” ρεκόρ 149 αγώνων Πρωταθλήματος

Ρίχνοντας μια ματιά στις κατηγορίες των σουτ θα αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν ο Παναθηναϊκός να πήρε το χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μάλιστα με άνεση στο τέλος. Η απάντηση βρίσκεται σε μία και μόνο κατηγορία της στατιστικής: τα λάθη.

 


Ο Ολυμπιακός έκανε έναν φυσιολογικό, για εκτός έδρας ντέρμπι, αριθμό λαθών φτάνοντας τα 12 όμως και πάλι ήταν πολύ περισσότερα από εκείνα του Παναθηναϊκού. Ήταν τα τριπλάσια καθώς οι γηπεδούχοι σαν να... ξέχασαν να κάνουν λάθη μένοντας στα τέσσερα επίδοση που πέραν του ότι συνιστά ισοφάριση της κορυφαίας της φετινής Basket League -τέσσερα είχε και το Ρέθυμνο στο εντός έδρας παιχνίδι του με το Λαύριο- αποτελεί τουλάχιστον ρεκόρ 5ετίας για τον Παναθηναϊκό που από την περίοδο 2014-15 δεν έμεινε ποτέ σε τόσο χαμηλό αριθμό λαθών.

 


Τα τέσσερα λάθη των “πράσινων” στο χθεσινό ντέρμπι αποτελούν ρεκόρ 149 αγώνων Πρωταθλήματος -110 στην κανονική περίοδο και 39 στα πλέι οφ- αφού σε αυτό τουλάχιστον το διάστημα πιο κοντά στη συγκεκριμένη επίδοση είχαν φτάσει πέρσι δύο φορές. Είχαν από πέντε λάθη στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ και στον 3ο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Ακόμη ο Παναθηναϊκός είχε έξι λάθη στον 1ο ημιτελικό των πλέι οφ του 2017 κόντρα στην ΑΕΚ ενώ η χαμηλότερη φετινή επίδοση του ήταν τα επτά που έκανε στα ματς με το Λαύριο και το Ρέθυμνο.

 


Έχει μικρή σημασία αλλά επισημαίνονται στατιστικά η χαμηλότερη φετινή επίδοση στο Πρωτάθλημα με τους 79 πόντους -είχε 84 με τον Άρη- και η ισοφάριση της υψηλότερης αμυντικής με τους 70 πόντους όσους δέχτηκε και στο “Παλέ”.

 


Οι “πράσινοι” σημείωσαν αρνητικά ρεκόρ περιόδου τόσο στις βολές όσο και στα τρίποντα. Είχαν 45,45% από τη γραμμή του φάουλ με 10/22 βολές ενώ η χαμηλότερη επίδοση των πρώτων πέντε αγωνιστικών ήταν το 62,5% που είχαν τόσο με τον Ήφαιστο όσο και με το Λαύριο με 15/24. Όσο για τα τρίποντα, εκτέλεσαν με 26,92% (7/26), σχεδόν 9% πιο χαμηλά από το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ τους στη σεζόν αφού είχαν 35,71% (5/14) απέναντι στο Ρέθυμνο.

 

 


Η άλλη όψη του νομίσματος: Αρνητικό ρεκόρ 75 αγώνων

 


Όσο δύσκολα έκανε λάθος χθες ο Παναθηναϊκός, άλλο τόσο δύσκολο έκλεβε και την μπάλα. Η στατιστική του κατέγραψε μόλις τρία κλεψίματα που μπορεί να μην κόστισε αφού ο Ολυμπιακός κατάφερε να μείνει στα δύο ωστόσο αποτελούν αρνητική επίδοση 75 αγώνων στο Πρωτάθλημα. Τρία κλεψίματα είχαν οι “πράσινοι” στο εκτός έδρας ντέρμπι της σεζόν 2016-17 με τον Ολυμπιακό.

 


Ακόμη, το “τριφύλλι” σημείωσε τις χαμηλότερες επιδόσεις του στις έξι πρώτες αγωνιστικές...

 


*Με τους 15 πόντους που σημείωσε στην πρώτη περίοδο (είχε 17 στην τέταρτη περίοδο του ματς με τον Άρη).

 


*Με τους 22 πόντους που δέχτηκε από αιφνιδιασμό (η προηγούμενη χειρότερη αμυντική επίδοση του ήταν οι 14 στο ματς επίσης του “Nick Galis Hall”).

 


*Με τους πέντε πόντους που πήρε από επιθετικά ριμπάουντ (είχε εννιά στο ματς με τον Ήφαιστο).

 


*Με τους έξι πόντους που πήρε από τα 12 λάθη του Ολυμπιακού (είχε από 15 στα παιχνίδια με τον Άρη και το Λαύριο).

 


Ο Παναθηναϊκός πάντως εμφάνισε έξι διαφορετικούς MVP στις πρώτες έξι αγωνιστικές της Basket League με τους Καλάθη, Λάνγκφορντ, Μήτογλου, Παπαπέτρου και Βουγιούκα να κερδίζουν αυτόν τον άτυπο τίτλο στις προηγούμενες πέντε. Η επίδοση του Παππά με τους 25 βαθμούς είναι η κορυφαία όλων αφού 22 είχε ο Μήτογλου στο παιχνίδι με το Λαύριο.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ