22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Πράσινη» επίδειξη δύναμης στην Πάτρα

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα Πάτρας και τον νίκησε εύκολα με 99-76, στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι «πράσινοι» -οι οποίοι είδαν τον Ιωάννη Παπαπέτρου να αποχωρεί τραυματίας στον αριστερό αντίχειρα στο τρίτο λεπτό- πήραν μία άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας σε αυτό το γήπεδο και παράλληλα ανέβηκαν στο 14-2, παραμένοντας μόνοι τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στον αντίποδα, οι Πατρινοί οι οποίοι είχαν τρεις σημαντικές απουσίες (Χολ, Φίλερ και Ρόμπινσον) έπεσαν στο 11-5 και συγκατοικούν στην τρίτη θέση με το Περιστέρι.

Η αναμέτρηση δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να κάνουν επίδειξη δύναμης από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και να φτάνουν σε μία άνετη επικράτηση, με τον Προμηθέα από την πλευρά του να έχει από νωρίς το μυαλό του στο κρίσιμο παιχνίδι με τη Βενέτσια για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του EuroCup.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ: Ο Γιώργος Παπαγιάννης συνέχισε τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις κι έστησε το δικό του πάρτι στο παρκέ του «Δ. Τόφαλος». Ο 22χρονος σέντερ τελείωσε τον αγώνα μ' ένα εντυπωσιακό double double, πετυχαίνοντας 23 πόντους και μαζεύοντας 10 ριμπάουντ. Ο Ολεξάντρ Λίποβι ξεχώρισε από τους γηπεδούχους με 18 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς ανώτερος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες εκτός από τα δίποντα, όμως η σημαντικότερη διαφορά ήταν στα ριμπάουντ με τους «πράσινους» να μαζεύουν 48 και τους Πατρινούς 26.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ