17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Πράσινη» αντίδραση με «μπόμπερ» Καλάθη στο Κάουνας

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση κι άλωσε το Κάουνας περνώντας νικηφόρα από την έδρα της Ζαλγκίρις με 86-85 κι έχοντας ξανά μεγάλο πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Νικ Καλάθη.

Με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα οι πρωταθλητές Ελλάδας ρέφαραν μία από τις δύο εντός έδρας ήττες που έχουν έως τώρα από Αρμάνι Μιλάνο και Άλμπα Βερολίνου κι ανέβηκαν στο 5-4, ενώ οι Λιθουανοί υπέστησαν τρίτη σερί ήττα για να πέσουν στο 3-6.

«Καυτό» ήταν το ξεκίνημα της Ζαλγκίρις στον αγώνα, καθώς με μπροστάρη τον Ζακ Λεντέι προηγήθηκε 6-0 στο 3'. Ο Παναθηναϊκός πάντως βρήκε λύσεις κι έκανε τους φίλους των πρωταθλητών Λιθουανίας να σιγήσουν, παίρνοντας προβάδισμα τριών πόντων στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (16-19).

Η δεύτερη περίοδος ανήκε στους «πράσινους» από την Ελλάδα. Παίζοντας σπουδαία άμυνα και δεχόμενοι πόντους κυρίως από βολές, οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα ξέφυγαν για πρώτη φορά με δέκα πόντους στο 19' (38-28), ενώ ένα buzzer beater τρίποντο του εκπληκτικού Νικ Καλάθη διαμόρφωσε το 33-41 με το οποίο οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα στο τρίτο δεκάλεπτο και με διαδοχικά τρίποντα εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 (35-51) στο 24' και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 53-64.

Η αντεπίθεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, με τον Παναθηναϊκό πάντως να μην κάνει περισσότερα από τα... επιτρεπόμενα λάθη που θα του κόστιζαν τη νίκη. Η κόρνα της λήξης βρήκε την ελληνική ομάδα θριαμβεύτρια με 86-85, παρά το αστείο σφύριγμα στα 2,2'' πριν το φινάλε, όταν οι διαιτητές ανακάλυψαν φάουλ σε τρίποντο του Μιλάκνις με το οποίο διαμορφώθηκε το 84-86. Ο Λιθουανός έβαλε άθελά του τη βολή και διαμόρφωσε το τελικό σκορ, καθώς ο Ταϊρίς Ράις αστόχησε σε δύο βολές ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος.

Ο «ΜΠΟΜΠΕΡ»: Ο Νικ Καλάθης απέδειξε ξανά γιατί θεωρείται μεταξύ των κορυφαίων -αν όχι ο κορυφαίος- πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη. Ο 30χρονος σταρ του «τριφυλλιού» έπαιξε 27'28'' πριν αποβληθεί με πέντε φάουλ και σε αυτό το χρονικό διάστημα σκόραρε 19 πόντους, μοίρασε 12 ασίστ και μάζεψε 5 ριμπάουντ, κάνοντας ένα κλέψιμο και μόλις ένα λάθος. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ομάδα του Βόβορα πήρε περισσότερα τρίποντα απ' ό,τι συνήθιζε με τον προηγούμενο προπονητή. Αυτό ήταν κομβικό καθώς με 11/25 και 44% πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ