20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πολυτιμότερος ο Βέσελι

Σ' ένα λαμπερό Gala η Ευρωλίγκα βράβευσε τους κορυφαίους για τη σεζόν που ολοκληρώνεται την Κυριακή (19/5) με τον τελικό ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Γιαν Βέσελι πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν καθώς βοήθησε τα μέγιστα την Φενέρμπαχτσε για μία εντυπωσιακή πορεία και το ρεκόρ 25-5 στην πρώτη φάση, που όμως δεν είχε καμία σημασία από τη στιγμή που έχασε καθαρά στον ημιτελικό από την Αναντολού Εφές.

Ο Τσέχος σέντερ είχε 12,5 πόντους, 4,9 ριμπαόυντ, 2,4 ασίστ και 1,3 κλεψίματα ανά αγώνα, ενώ φάνηκε έκπληκτος από το γεγονός ότι ήταν εκείνος που κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο.

Το βραβείο του πρώτου σκόρερ όπως ήταν ήδη γνωστό είχε πάρει ο Μάικ Τζέιμς.

Έλαμψε και ο Μπιτάτζε

Ο Γκόγκα Μπιτάτζε που ενίσχυσε από ένα σημείο και μετά την Μπουντούτσνοστ ήταν εκείνος που πήρε το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου στην Ευρωλίγκα. Αυτό το βραβείο ήταν αναμενόμενο να καταλήξει στα χέρια του Γεωργιανού σέντερ ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο βήμα και να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ. Ο Μπιτάτζε παρέλαβε το βραβείο του από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Καλύτερος αμυντικός ο... αναμενόμενος

Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε η ανακοίνωση για τον κορυφαίο αμυντικός της σεζόν. Αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Έντι Ταβάρες της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήριο «σκεπάζει» τα καλάθια και δεν επιτρέπει σε κανέναν αντίπαλο να σκοράρει μπροστά του...

Οι υπόλοιπες βραβεύσεις

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν επίσης και οι παίκτες που ψηφίστηκαν για τις καλύτερες πεντάδες. Ανάμεσά τους ο Νικ Καλάθης του Παναθηναϊκού και ο Κώστας Σλούκας με τον τελευταίο να δηλώνει:

«Ευχαριστώ για αυτό το βραβείο, είναι σημαντικό για εμένα. Να είστε σίγουροι πως θα δουλέψω κι άλλο. Ευχαριστώ την ομάδα μου. Πάντα έχω φιλοδοξίες και κίνητρο. Το μυστικό μας είναι η εμπιστοσύνη μεταξύ όλων».

Από την πλευρά του ο Τζόρντι Μπερτομέου επισήμανε:

«Δουλεύουμε σκληρά για να δώσουμε στον κόσμο μια μοναδική εμπειρία. Υπάρχουν δύο σημεία - κλειδιά. Οι συνεργάτες μας, την ώρα που όλα αλλάζουν. Οι νέες γενιές και η τεχνολογία δίνουν αυτή την εξέλιξη. Πρέπει να πάρουμε ρίσκα. Προτείνουμε λύσεις στους συνεργάτες μας. Είναι ένα σύνθετο προΐον. Είμαστε τυχεροί για τους συνεργάτες μας, σκέφτονται ανοιχτόμυαλα, τόσο στα τηλεοπτικά, όσο και στα θέματα του μάρκετινγκ. Είμαστε ευχαριστημένοι κυρίως με την Turkish Airlines. Μας στηρίζει σε αυτή μας την ανάπτυξη. Είναι μαζί μας εδώ και εννέα χρόνια. Πιστεύουμε πως αυτό το ταξίδι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Το δεύτερο κλειδί είναι οι παίκτες μας, οι πρωταγωνιστές. Από αυτούς θέλουν να ακούν πράγματα οι οπαδοί. Είμαστε τυχεροί που τους έχουμε μαζί μας και που αναδεικνύουμε το ταλέντο, τους νέους σταρ. Είναι θέμα επαγγελματισμού των παικτών μας, γι' αυτό είναι σταρ. Είμαι ευγνώμων για τη δουλειά τους. Χάρη σε εκείνους η Euroleague αποτελεί σημείο αναφοράς παντού.

Τους ευχαριστώ για την αφοσίωσή τους. Εμπνέουν νέα παιδιά με το ταλέντο, τις αξίες και τις συμπεριφορές τους. Δουλεύουμε μαζί με την Ένωση Παικτών, για να μεγαλώσει η λίγκα μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ