15.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ποιοτική επίθεση, ευάλωτη άμυνα η Μπάμπεργκ (vids)

Άλλη μια ομάδα με πολλές αλλαγές στο φετινό ρόστερ , μια ομάδα που θα πάρει καιρό να βρει χημεία και ισορροπίες κάτι απόλυτα φυσιολογικό . Πέρσι ήταν από τις ομάδες που κέρδισαν αλλά και έχασαν πολλά ματς στις λεπτομέρειες . Στην Γερμανία δείχνει και είναι λογικό να πατάει καλύτερα ( 3 νίκες και 1 ήττα )  καθώς το επίπεδο είναι διαφορετικό . Επειδή έχει παιχτεί μια αγωνιστική στην Ευρωλίγκα θα μιλήσουμε για αυτό που έδειξαν στο πρώτο παιχνίδι . Τι είδαμε λοιπόν στο πρώτο παιχνίδι εντός έδρας με την Maccabi .

 

Για 33 λεπτά έλεγχαν τον αγώνα . Χωρίς να έχουν κάποιο μεγάλο προβάδισμα έδειχναν ότι μπορούν να κάνουν κάτι καλό . Στην επίθεση αυτό που χαρακτηρίζει τις ομάδες του coach Trinchieri είναι το ποιοτικό σετ παιχνίδι . Πέρσι ήταν από τις ομάδες ( όπως και ο Παναθηναϊκός που ήταν 3ος στην σχετική στατιστική , πιο αργό τέμπο η Fener  ) που επέλεγαν να πηγαίνουν στο παιχνίδι μισού γηπέδου . Ήταν χαρακτηριστικό ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα πέρσι είχε μια από τις πιο αποτελεσματικές επιθέσεις ανά κατοχή στην Euroleague . Το σημείο όμως και πέρσι αλλά όπως φαίνεται και μέχρι τώρα στο πρώτο ματς και κάποια στην Γερμανία το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στα αποτελέσματα είναι η άμυνα ! Συγκεκριμένα η Maccabi τους χτύπησε ανελέητα με τους χειριστές της  στα Pick and Roll και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε η Bamberg να ανταποκριθεί ! Στο 4ο δεκάλεπτο δε όταν σταμάτησε να είναι το ίδιο αποτελεσματική στην επίθεση και σε συνδυασμό με 3 συνεχόμενα τριποντα πάνω σε αλλαγές τα 2 ( Jackson ) και 1 ( Roll ) στο transition το momentum άλλαξε χέρια και ένα παιχνίδι που φαίνονταν ότι μπορούσε να το κερδίσει χάθηκε με 71-88 , σκορ που ξεγελάει κάποιον για την δυναμικότητα και την απόδοση των Γερμανών στο συγκεκριμένο παιχνίδι !

 

Έχουν χειριστές  τους  Ζήση ,  Hackett , Hickman και Lo . Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι ο ΠΑΟ θα πρέπει να κάνει πολύ καλή δουλεία στα πολύ καλά στημένα επιθετικά Pick and Roll plays της Bamberg καθώς είναι ο πιο βασικός τρόπος επίθεσης τους  . Επίσης πηγή κινδύνου ιδιαίτερα βγαίνοντας να σουτάρει από screen μακριά από την μπάλα ο Taylor ( ex Bayern ) . Γενικά στα φιλικά και στα επίσημα πάντως τα ποσοστά στα σουτ 3π  που είχαν δεν ήταν υψηλά και σίγουρα αυτό είναι κάτι που έπαιξε ρόλο στην μέχρι τώρα εικόνα τους . Από εκεί και πέρα θα σταθώ στην ικανότητα στο post game του Rubit έναν παίκτη που παίζει 3,4 αλλά και 5 φέτος σε χαμηλά σχήματα . Είναι και αυτός ένας παίκτης που έκανε καλές χρονιές με την Ulm μπορεί και να σουτάρει από μακριά ( κυρίως από μέση απόσταση ) αν και το προτιμά .

 

Πηγαίνοντας τώρα στην άμυνα ήταν η αχίλλειος πτέρνα τους . Ένα ενδιαφέρον στατιστικό για την φιλοσοφία του προπονητή τους είναι ότι πέρσι αλλά και φέτος μέχρι τώρα δεν πηγαίνει στο επιθετικό rebound φανατικά στέλνοντας πίσω 3 άτομα συνήθως την ώρα του σουτ ! Έτσι και πέρσι η Bamberg είχε το χαμηλότερο ποσοστό ανανέωσης επίθεσης κάτι που φαίνεται θα ισχύει και φέτος επιλέγοντας να σταματήσει το γρήγορο καλάθι του αντιπάλου ! Στην άμυνα Pick and Roll και όταν αποφάσισαν ενάντιων κάποιων παικτών να εμφανιστούν επιθετικοί αλλά και πιο παθητικοί είχαν πρόβλημα στο να καλύψουν τον παίκτη που έστηνε το σκριν και έκοβε . Η Maccabi το διάβασε πολύ καλά αυτό το σημείο και το χτύπησε πολύ . Η αλήθεια είναι ότι ο Jackson έβαλε κάποια πραγματικά ασύλληπτα σουτ επάνω σε αλλαγές σε λήξη επίθεσης ( και όταν αλλάζουν από τακτική επιλογή πάντα οι Rubit Taylor ) αλλά γενικά κοιτώντας και τα στατιστικά στην Γερμανία αυτήν την στιγμή με μεγάλη διαφορά δίνουν επίθεση στον παίκτη που κόβει από το σκριν . Αυτό είναι ένα σημείο που σίγουρα θα ψάξει ο Παναθηναϊκός . Επίσης και σε οποιεσδήποτε αλλαγές οι περιφερειακοί παίκτες πλην Hackett είχαν αδυναμία να αμυνθούν ψηλότερους παίκτες .

Αυτά είναι κάποια ελάχιστα στοιχεία για το τι θα δούμε στο παιχνίδι αυτό , καθώς ακόμη και αυτά είναι υπό συζήτηση . Βρισκόμαστε στην αρχή ακόμη και απλά έχουμε ενδείξεις . Αναμένουμε ένα παιχνίδι και από τις 2 ομάδες κυρίως μισού γηπέδου .



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ