23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πιτίνο: «Δεν θα παίξει ο Παππάς, θα κριθεί στα λάθη και τα ριμπάουντ»

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για το πολύ μεγάλο εκτός έδρας ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό (3/3, 21.00).

Ο Αμερικανός τεχνικός αναφέρθηκε στην απόφασή του να αφήσει εκτός ομάδας για αυτήν την αναμέτρηση αλλά και της Πέμπτης (5/3) με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον Νίκο Παππά ενώ αναφέρθηκε και στα «κλειδιά» του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο έμπειρος προπονητής:

«Πρέπει να κερδίσουμε τέσσερα παιχνίδια για να φτάσουμε στα πλέι-οφ. Αυτό είναι ένα από τα δύσκολα βήματα σε αυτό το δρόμο, όπως και το εκτός έδρας παιχνίδι με την Εφές, το εντός με την ΤΣΣΚΑ, το εκτός με την Φενέρμπαχτσε. Δεν έχουμε εύκολα παιχνίδια μπροστά μας και αυτό που ακολουθεί είναι ξεχωριστό, είναι ντέρμπι απέναντι σε μια ομάδα που αυτή τη στιγμή παίζει πολύ καλά. Έπαιξαν πολύ καλά απέναντι στην Μακάμπι, έπρεπε να έχουν κερδίσει σε ένα γήπεδο στο οποίο είναι πολύ δύσκολο να παίξει κανείς».

Για το ντέρμπι του πρώτου γύρου:«Παίξαμε πολύ καλά στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με εξαίρεση το τέταρτο δεκάλεπτο, έκαναν μια μεγάλη ανατροπή και ο Ταϊρίς Ράις είχε εξαιρετική απόδοση σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να το είχαν κερδίσει και οι δύο ομάδες. Ξέρουμε ότι αύριο θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θα κριθεί στα βασικά του παιχνιδιού, όχι στην ανυπομονησία ή την επίδραση των φιλάθλων, αλλά στην ομάδα που θα παίξει την καλύτερη άμυνα». 

Για το που θα κριθεί ο αγώνας: «Μερικές φορές αυτά τα παιχνίδια κρίνονται σε πολύ απλά πράγματα. Για παράδειγμα, πρέπει να βάλεις τα σουτ, ειδικά εκτός έδρας, πρέπει να εκτελέσεις την επίθεση σου αποτελεσματικά. Με τη δική μας ομάδα δύο είναι τα σημεία – κλειδιά όλη τη σεζόν: όταν κρατάμε τα λάθη μας χαμηλά και δεν δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες στον αντίπαλο παίζουμε το καλύτερο μας μπάσκετ. Στο τελευταίο παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος κάναμε μόνο ένα λάθος στο δεύτερο ημίχρονο και για αυτό παίξαμε καλά».

Για τον Παππά: «Ο Νίκος Παππάς δεν θα παίξει με τον Ολυμπιακό και με την ΤΣΣΚΑ γιατί έχω επιλέξει 12 άλλους παίκτες. Αυτή είναι η απόφασή μου».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ