23 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Πιάσε με αν μπορείς

Η μέρα της πρώτης “εμφύλιας” κόντρας του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για την πρώτη φάση των πλέι οφ του BCL έφτασε και οι δύο ομάδες, υπό μία έννοια, μπαίνουν σε αχαρτογράφητα νερά αφού όσο γνώριμες κι αν είναι η μία προς την άλλη, μία διαδικασία διπλών αγώνων στους οποίους μετράει ο κάθε πόντος ξεχωριστά, είναι μία διαφορετική κατάσταση.

 


Αν προσεγγίσουμε το ζευγάρι καταρχήν με βάση τους αριθμούς τους στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης, του ΠΑΟΚ στο “παλατάκι” και της ΑΕΚ μακριά από το ΟΑΚΑ, οδηγούμαστε σε κάποιες ενδείξεις αγωνιστικής συμπεριφοράς που μπορούμε να δούμε κι απόψε.

 


Ο ΠΑΟΚ άρχισε και τελείωσε τα εντός έδρας παιχνίδια του με ήττες όμως ενδιάμεσα σημείωσε πέντε σερί νίκες. Εκτέλεσε ως γηπεδούχος με πολύ καλά ποσοστά σε όλες τις κατηγορίες των σουτ κατά μέσο όρο και οι χαμηλότερες επιδόσεις του δεν ήταν και... τόσο χαμηλές. Πιο συγκεκριμένα αρνητικές επιδόσεις του ήταν το 66,6% στις βολές κόντρα στη Χολόν (12/18), το 41,17% στα δίποντα με τη Ναντέρ (14/34) και το 33,33% στα τρίποντα με τη Βόννη (9/27).

 


Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν ξεπέρασε σε κανένα εντός έδρας παιχνίδι της τα 12 λάθη και δεν έπεσε σε μονοψήφιο αριθμό ασίστ. Στατιστικά το χειρότερο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Πυλαία ήταν εκείνο με τη Βενέτσια στο οποίο είχε 78 βαθμούς στο ranking. Στο τέλος της βραδιάς όμως ήταν ο νικητής με 77-76.

 

 

Η ΑΕΚ νίκησε στα έξι από τα επτά εκτός έδρας παιχνίδια της στην κανονική περίοδο και οι αριθμοί εξηγούν επαρκώς αυτήν την επίδοση. Η “Ένωση” ηττήθηκε στο παιχνίδι που στατιστικά ήταν το χειρότερο των επτά, αφού είχε 79 βαθμούς στο ranking κόντρα στην Μπάμπεργκ. Ο μέσος όρος όμως των 99 βαθμών είναι το λιγότερο εντυπωσιακός, πολύ περισσότερο αν συγκριθεί με τον αντίστοιχο περσινό που ήταν 84,8 στην κανονική περίοδο.

 


Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι δεν έπεσε κάτω από τους 71 πόντους (Αντβέρπ) και τα 31 ριμπάουντ (Λιετκαμπέλις) ενώ βρέθηκε μόνο μία φορά κάτω από τις 15 ασίστ (είχε 12 με την Αντβέρπ). Η “Ένωση” είχε διψήφιο αριθμό εύστοχων τρίποντων στα δύο πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια της (13/33 με τη Νίμπουρκ και 11/32 με την Ντιζόν) όμως στη συνέχεια περιόρισε τις προσπάθειες της από την περίμετρο και είχε 6,4 εύστοχα και 22,2 εκτελεσμένα σουτ από την περίμετρο κατά μέσο όρο στα πέντε τελευταία παιχνίδια της μακριά από το ΟΑΚΑ.

 

 

 

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

 

Εχει ενδιαφέρον να δούμε τι παίρνουν οι δύο ομάδες στις θεωρητικά δευτερεύουσες στατιστικές κατηγορίες, στα... ψιλά της στατιστικής. Ο ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος στην κανονική περίοδο είχε ορατά οφέλη στους πόντους από λάθη αντιπάλου και στους πόντους από αιφνιδιασμό όμως στο σκορ από επιθετικά ριμπάουντ εμφάνισε αρνητικό πρόσημο. Όσο για το σκορ μέσα από τη ρακέτα, ήταν “ίσα βάρκα, ίσα νερά” αφού πήρε μόλις δύο περισσότερους πόντους από τους αντιπάλους του.

 

 

Μοιρασμένα ήταν τα αποτελέσματα της ΑΕΚ, πάντα ως προς τα εκτός έδρας παιχνίδια της κανονικής περιόδου, στις “μικρές” κατηγορίες. Είχε θετικό πρόσημο στους πόντους από λάθη και στη ρακέτα και αρνητικό στους πόντους από αιφνιδιασμό και από δεύτερες επιθέσεις.

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ