20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Περιστέρι δεν είναι μόνο ο Γκρέι (vid)

Ο Στίβεν Γκρέι έκλεψε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του στο Βίλνιους, απέναντι στη Ρίτας, αλλά δεν ήταν ο μόνος που ξεχώρισε από το Περιστέρι.

Το συγκρότημα των δυτικών προαστίων είχε στη «Siemens Arena», στην πρεμιέρα του στο φετινό Basketball Champions League, 18/30 τρίποντα, με τον 31χρονο γκαρντ να τελειώνει με 10/13. Ο Τρε Μακ Λιν είχε άλλα δύο τρίποντα κι ένα θεαματικό κάρφωμα, ενώ ο Μάρβιν Τζόουνς κάρφωσε δις στο λιθουανικό καλάθι…

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Περιστερίου, Στίβεν Γκρέι, μίλησε και για την εκπληκτική εμφάνισή του

-Στα ελληνικά λέμε «είναι σε μέρα», «σεληνιασμένος» και άλλα τέτοια. Στα αγγλικά λέμε «in the zone», «στη ζώνη του λυκόφωτος». Πώς είναι εκεί πέρα;
«Το να βρεθείς "στη ζώνη" έχει μεγάλη πλάκα, καταλαβαίνεις ότι κάτι γίνεται και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απολαύσεις την παραμονή σου εκεί!».

-Το ήξερες ότι το rating αποδοτικότητας μπορεί να φθάσει στο 47;
«Δεν είχα την παραμικρή ιδέα για το rating... (γέλια) Προσπαθούσα μόνο να διατηρήσω αυτή τη ροή».

-Έχεις ξανακάνει τέτοιο ματς ή είναι το καλύτερο της καριέρας σου;
«Μακράν το καλύτερο της καριέρας μου, ένα πολύ καλό ματς σε όλους τους τομείς. Σπάνιο να σου συμβεί τέτοιο πράγμα, σίγουρα».

-Ύστερα από αυτό, την επόμενη φορά που θα βάλεις, ας πούμε, 25 πόντους θα είναι… ξενέρωμα;
«Εάν κερδίζουμε δεν έχουν σημασία οι πόντοι μου. Αυτό που θέλω είναι να έχω αυτήν την αίσθηση ότι παίζουμε καλό μπάσκετ, ότι έχουμε ροή και ρυθμό στο παιχνίδι μας».

-Πιο σοβαρά, τώρα... Τα σουτ έμπαιναν με τρόπο μαγικό, αλλά τι ομαδική δουλειά βρίσκεται πίσω από αυτά τα σουτ που πήρες;
«Μα, αυτή ακριβώς ήταν η μαγεία αυτού του ματς! Στο 95% των φάσεων οι συμπαίκτες μου με έβγαλαν για να πάρω αυτά τα σουτ με το σωστό χώρο, με τρέξιμο στο παρκέ, με την έξτρα πάσα, με σκριν. Εγώ χρειαζόταν μόνο να έχω αυτοπεποίθηση στο σουτ μου».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ