15.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Περιστέρι για κούπα!

Πιο έτοιμο, πιο συγκεντρωμένο και πιο αποφασισμένο το Περιστέρι έριξε στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό νικώντας με 90-82 και πήρε πανάξια την πρόκριση στον τελικό του Super Cup, όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στον Προμηθέα. Πολύ στιβαρή η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου, με παίκτες-κλειδιά τους Πετεγουέι και Βασιλόπουλο πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη, παρά την απουσία του τραυματί Μαυροκεφαλίδη. Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε και πάλι μεγάλα προβλήματα στη θέση του πόιντ γκαρντ και στην άμυνα και μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της Ευρωλίγκας, προβλημάτισε.

Η καλή κυκλοφορία της μπάλας και κάποια χαλαρότητα στις άμυνες επέτρεψαν στις δύο ομάδες να ξεκινήσουν καλά τον αγώνα. Το Περιστέρι με τον Γκάντι και τον Τζόουνς χτυπούσε με κεντρικό πικ εν ρολ τα αργά πόδια του Παπανγιάννη, ο οποίος είχε καλές επιλογές στην άλλη πλευρά του παρκέ και μαζί με τον Φόστερ έδιναν λύσεις στον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 14-9 στο 5', αλλά το Περιστέρι άρχισε να βάζει τρίποντα και όχι μόνο μάζεψε τη διαφορά, αλλά προηγήθηκε λίγο πριν λήξει το πρώτο δεκάλεπτο με 22-16, καθώς ο Πετεγουέι και ο Άλρετζ ήταν "ζεστοί".

Με την είσοδό του στον αγώνα ο Νέντοβιτς άρχισε να "πυροβολεί" έξω από τα 6,75μ., έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά το προβάδισμα (27-26 στο 13'), αλλά δεν μπόρεσε να ξεφύγει. Παρά τις αλλαγές του Παπανικολόπουλου και παρά το ότι έχασε την αρχική ευστοχία του από την περιφέρεια, το Περιστέρι διατηρούσε καλό ρυθμό και στην άμυνα και στην επίθεση, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό, που είχε πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού (ο Τζάκσον ήταν αόρατος και ο Σαντ Ρος, που έχει επιλεγεί ως εναλλακτική λύση του στον "άσο", δεν είναι καθαρός "άσος"), ενώ δεν μπορούσε να βρει πολλές λύσεις μέσα στη ρακέτα, καθώς ο Μήτογλου ήταν άστοχος και ο Όγκαστ δεν πήρε πολλές μπάλες. 

Το παιχνίδι παρέμεινε αμφίρροπο κα το πρώτο 20λεπτο έληξε ισόπαλο 42-42.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς το Περιστέρι είχε πιστέψει ότι μπορούσε να κάνει τη ζημιά. Ο Βόβορας έπαιζε με τρεις κοντούς, ενώ από κάποια στιγμή και μετά έβαλε τον Παπαπέτρου σε θέση "4" και τον Μήτογλου σέντερ επιδιώκοντας να πιέσει ο Παναθηναϊκός περισσότερο στην άμυνα και να γίνει πιο γρήγορος και κινητικός στην επίθεση. Όμως το Περιστέρι αντέδρασε σωστά, εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των αντιπάλων του στην περιφέρεια και καθώς ο Τζόουνς έκανε ζημιές μέσα στη ρακέτα, διατηρούσε την επαφή του με το σκορ. Στο τελευταίο ενάμισι λεπτό της τρίτης περιόδου μάλιστα με τρία διαδοχικά τρίποντα από τους Πέτεγουέι (2) και τον Βασιλόπουλο κατάφερε να χτίσει μια διαφορά 6 πόντων (67-61).

Ο Βόβορας προσπαθούσε να βρει το σχήμα που θα βοηθούσε τον Παναθηναϊκό να πάρει τον έλεγχο, όμως το Περιστέρι ήταν καλά διαβασμένο, είχε σωστές αμυντικές περιστροφές και δεν δεχόταν ελεύθερα σουτ, με αποτέλεσμα να κρατά το +7, που έχτισε στην αρχή της τελευταίας περιόδου (72-65 στο 33'). Στο 35' μάλιστα προηγήθηκε με 78-70, καθώς ο Βασιλόπουλος έπαιζε καταλυτικό ρόλο σε άμυνα και επίθεση και ο Πετεγουέι "πυροβολούσε" από την περιφέρεια.

Ο Παναθηναϊκός μείωσε κάπως στη συνέχεια βγάζοντας κάποιες καλές άμυνες και με τον Σαντ Ρος να παίρνει πρωτοβουλίες στην επίθεση (84-82 στο 38':30''), ωστόσο το Περιστέρι διατήρησε την ψυχραιμία και τη συγκέντρωσή του στην άμυνα. Ο Πετεγουέι ήταν εκεί που έπρεπε και η ομάδα του Νίκου Παπανικλόπουλου πήρε εν τέλει τη μεγάλη νίκη.

Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Ο Τεράν Πετεγουέι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Περιστερίου, ο παίκτης που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού με 26 πόντους και 4/5 τρίποντα.

Η ΓΛΩΣΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Περιστέρι σούταρε 14/23 τρίποντα και ο Παναθηναϊκός μόλις 7/32.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ