19.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Περισσότερο ρεαλισμός παρά αδυναμία

Πέρυσι ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου (όπου θα έπαιζε και στην έδρα του...) καθώς είχε πλεονέκτημα έδρας με την Ζαλγκίρις στα πλέι οφ αλλά οι Λιθουανοί ήταν αχτύπητοι εκείνη την περίοδο και οι Ερυθρόλευκοι έμειναν εκτός νυμφώνος.

Συνεπώς από την περσινή (σαφώς αποτυχημένη στο σύνολό της) χρονιά έμεινε η εξαιρετική πορεία στην κανονική περίοδο με πολύ μεγάλες νίκες σε ΟΑΚΑ επί Παναθηναϊκού, σε Κωνσταντινούπολη επί Φενέρμπαχτσε και στη Μαδρίτη επί Ρεάλ Μαδρίτης.

Εφέτος σε Μαδρίτη και Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός έχασε σχεδόν με κάτω τα χέρια αλλά το πιο χαρακτηριστικό ήταν ότι τόσο κόντρα στη Ρεάλ όσο και απέναντι στη Φενέρ, φαινόταν ότι όσα ημίχρονα και να έπαιζαν το αποτέλεσμα δεν άλλαζε με τίποτε.

Ναι σε κάποιες στιγμές ο Ολυμπιακός έδειχνε να μην μπορεί ή να μην παλεύει στο 101% αλλά αυτό δεν ήταν μόνο αδυναμία αλλά περισσότερο ρεαλισμός καθώς όσο και να προσπαθούσε δεν υπήρχε η δυνατότητα να νικήσει αυτές τις δύο ομάδες στην έδρα τους που εφέτος παρουσιάζονται μάλιστα πολύ καλύτερες και σταθερές από την κανονική περίοδο. 

Τη στιγμή που πέρυσι φορμαρίστηκαν περισσότερο (ειδικά η Ρεάλ) από τα πλέι οφ και μετά.

Ο Ολυμπιακός στις τελευταίες 10 αγωνιστικές έχει δύο "τελικούς" και αρκετά "πονηρά" παιχνίδια που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία του.

Αρχή ο "τελικός" με τη Μπαρτσελόνα την Πέμπτη που θα τον κρατήσει "ζωντανό" στην πεντάδα για να μπορέσει μετά να πάει στην Πόλη να κοντράρει την Εφές με τρόπαιο την τετράδα.

Αυτοί οι δύο κολλητοί "τελικοί" είναι πολύ σημαντικοί για την τελική κατάταξη μεταξύ 4ης και 6ης θέσης αλλά από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έχει επισκέψεις σε έδρες παγίδες (Κανάρια Νησιά, Μιλάνο, Μαυροβούνιο) όπου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός ώστε σε περίπτωση που έχει γεμίσει την καρδάρα με το γάλα στους δύο "τελικούς" να μην τη χύσει σε αυτά τα παιχνίδια.

Τη φιλοσοφία του Ντέηβιντ Μπλάτ να μην πάρει άλλο αθλητικό ψηλό μπορούμε να την καταλάβουμε καθώς και τον Μπόγρη εμπιστεύεται τυφλά αλλά και τον ΛεΝτέι θέλει να κρατήσει στην εξίσωση.

Ομως όσο αργεί η προσθήκη του γκάρντ, τόσο περισσότερες πιθανότητες χάνει να πετύχει ίσως πιο εύκολα το στόχο του που σε πρώτη φάση είναι να μην βγει από την πεντάδα και απώτερος είναι να βρεθεί στην 4η θέση.

Υ.Γ. :  Η εφετεινή Φενέρμπαχτσε είναι κλασσικός χαμαιλέοντας, ομάδα Ομπράντοβιτς που προσαρμόζεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο στα δεδομένα κάθε παιχνίδιού, τα περισσότερα εκ των οποίων τα κάνει στο τέλος να μοιάζουν εύκολα. Προσωπική ταπεινή άποψη ότι είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ