19.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Περίπατος Κολοσσού, αγωνία Πανιώνιου

Ο Κολοσσός μπήκε αν φαβορί στην άδεια λόγω τιμωρίας Νέας Σμύρνη, έπαιξε σαν τέτοιο και έφυγε με το άνετο 90-70 επί του Πανιώνιου που συνεχίζει να ψάχνεται και χρειάζεται να βιαστεί και... να ενισχυθεί. Ηταν εμφανής η διαφορά κλάσης και ποιότητα υπέρ μιας ομάδας που στήθηκε έγκαιρα και δουλεύτηκε με άνεση χρόνου και μιας που και ουσιαστικά ακόμα κάνει προετοιμασία, αλλά και εχει τρανταχτές ελλείψεις στο ρόστερ της. Ετσι, ο Κολοσσός έκανε το 2/2 και ο Πανιώνιος χρεώθηκε δεύτερη βαριά ήττα.

Φουλ επίθεση έπαιξαν οιδύο ομάδες από το τζάμπολ, ρυθμός που επιδίωξε ο Πανιώνιος και έψαχνε τρόπο να ανακόψει ο Κολοσσός. Το 14-14 στο 5' τα έδειχνε όλα, με του Ροδίτες όμως σταδιακά να ανεβάζουν την πίεσή τους στην άμυνσα και να φτάσουν στο 18-23 του δεκαλέπτου.
Το σκορ πήγε μέχρι το 18-29 στο 12'30'' με σερί 10-2 του Κολοσού, Γκρίφιν και Τζόουνς ήταν ασταμάτητοι στην επίθεση αλλά το ατού των φιλοξενούμενων ήταν η άμυνα, που είχε στείλει τον Πανιώνιο σε 3/14 τρίποντα και δεν του έδινε διαδρόμους για μέσσα.
Στο 18' το σκορ ήταν 29-42, όμως ενα σερί 9-0 με γκολ - φάουλ του Σαρικόπουλου και δυό τρίποντα του Σακελλαρίου έφερε το 38-42 και το ημίχρονο έληξε με 40-46 και θεωρητικά τα πάντα ρευστά.

Με σερί 7-2 άρχισε το δεύτερο ημίχρονο ο Κολοσσός που ανασυντάχτηκε στην άμυνα και έβλεπε τον Γκρίφιν να συνεχίζει να "πυροβολεί" και να φτάνει στους 19 πόντους, στο 42-53 στο 23' και στους 24 στο 45-60 του 25ου λεπτού που έδειχνε να έχει γείρει τη πλάστιγγα εμφανώς υπέρ του Κολοσσού, κάτι που επιβεβαίωνε το 51-68 του δεκαλέπτου, έχοντας φέρει και την απογοήτευση στους γηπεδούχους...

 

ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Δεν παιζόταν με καμία άμυνα ο Μάλκολμ Γκρίφιν, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του Κολοσσού στη Νέα Σμύρνη. Ο Αμερικανός τελείωσε τον αγώνα με 30 πόντους σε 26 λεπτά συμμετοχής  και εντυπωσιακά ποσοστά και 13/15 σουτ!

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το συντριπτικό 42-29 στα ριμπάουντ υπέρ του Κολοσσού, δείχνει ένα βασικό σημείο που "πονάει" ο Πανιώνιος. Τα 16 λάθη των "κυανέρυθρων" δείχνουν και την φυσιολογική έλλειψη αυτοματισμών για μια ομάδα που έχει δουλέψει ελάχιστα μαζί.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

PHOTOCREDITS: EUROKINISSI



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ