23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παπανικολόπουλος: «Kίνητρο και ακέραιοι χαρακτήρες» (pic)

Υπόθεση λίγων λεπτών ήταν η διαδικασία της ανανέωσης της συνεργασίας του Νίκου Παπανικολόπουλου με τη Λάρισα, όπως αποκάλυψε ο Έλληνας τεχνικός σε δηλώσεις που έκανε στην επίσημη σελίδα της ομάδας. 

Ακόμα, ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους παίκτες που αγωνίστηκαν φέτος στην ομάδα, για να δουν ποιοι και πόσοι από αυτούς θα παραμείνουν κάτοικοι Λάρισας και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ενώ όρισε ως πρώτο στόχο την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του κόουτς Παπανικολόπουλου:

- Ήταν εύκολη η απόφαση ανανέωσης με την ΚΑΕ Λάρισα;

 «Τους τέσσερις μήνες που ήμουν στην ομάδα, υπήρχε μία εξαιρετική συνεργασία με όλους, από τον κ. Ρίζουλη, τον κ. Κόμματο, τον κ. Γκαμπέτα ως και το προπονητικό τιμ.

Όλοι μαζί δουλέψαμε και καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολλές δυσκολίες που εμφανίστηκαν, ενώ μπορέσαμε να παραμείνουμε παρόλο που βρισκόμασταν σε δυσχερή βαθμολογικά θέση. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο και νομίζω πως η απόφαση ανανέωσης ήταν επιθυμητή από όλους, και μας πήρε μόλις λίγα λεπτά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

- Θα υπάρξουν παραμονές παικτών από το ρόστερ που «έκλεισε» τη σεζόν 2020-21;

«Δε μπορούμε να μιλήσουμε για συγκεκριμένο αριθμό παικτών που θα παραμείνουν στην ομάδα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν κάποιες συζητήσεις με τους καλαθοσφαιριστές που μας ενδιαφέρουν. Εμείς, θέλουμε να «κρατήσουμε» τα παιδιά που εμφάνισαν ακέραιο χαρακτήρα την περσινή σεζόν, ενώ θα διαθέτουν και κίνητρο προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο στη Stoiximan Basket League 2021-22. Ο χαρακτήρας και το κίνητρο θα αποτελέσουν τα βασικά συστατικά των παιδιών που θα έρθουν στη Λάρισα για την επόμενη χρονιά».

- Κεφάλαιο προετοιμασία: Υπάρχουν κάποια δεδομένα; 

«Για να φτιάξουμε το πλάνο περιμένουμε τον ΕΣΑΚΕ. Όταν γνωρίζουμε την επίσημη ημερομηνία έναρξης των υποχρεώσεων μας, τότε μαζί με τους συνεργάτες μου θα οριστικοποιήσουμε τον σχεδιασμό της προετοιμασίας. Το θετικό είναι πως ύστερα από δύο ολόκληρα χρόνια έχουμε το χρόνο ως σύμμαχο για να εργαστούμε απρόσκοπτα».

- Οι στόχοι για τη νέα αγωνιστική περίοδο; 

«Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σύνολο που θα «παλεύει» τα παιχνίδια, θα καταθέτει όλα τα ψυχικά αποθέματα μέσα στο παρκέ κόντρα σε κάθε αντίπαλο, ενώ θα παίζει και σωστό μπάσκετ, το οποίο θα είναι θελκτικό για τον κόσμο μας.

Στο βαθμολογικό «κομμάτι», πρωταρχικός στόχος η παραμονή στην κατηγορία, και από κει και πέρα ότι παραπάνω μπορέσουμε να διεκδικήσουμε είναι καλοδεχούμενο. Βέβαια, καλούμαστε να αναμένουμε και τις αποφάσεις για το νέο «μαραθώνιο» και των αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν». 

- Οι προσωπικοί σου στόχοι μέσα από τη συνεργασία με την ΚΑΕ Λάρισα; 

«Θα ήθελα να δημιουργήσουμε μαζί με τους συνεργάτες μου ένα σύνολο που θα χαίρομαι να προπονώ, και ο κόσμος θα επιθυμεί να παρακολουθεί στο γήπεδο ή από τις τηλεοράσεις. Η καθημερινή πρόοδος των παικτών μου φέρνει ευφορία και όρεξη για περισσότερη δουλειά. Σε προσωπικό επίπεδο, δεν κάνω μακρόπνοα σχέδια».

- Ποια είναι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά που έχεις ως προπονητής; 

«Οι ομάδες μου επιθυμώ να έχουν πειθαρχία, σοβαρότητα και ξεκάθαρους ρόλους».

- Παρακολουθείς κάποιο άθλημα πέραν από το μπάσκετ; 

«Μου αρέσουν αρκετά αθλήματα, είτε τα βλέπω από κάποιον δέκτη, είτε από κοντά. Το ποδόσφαιρο μου «κλέβει» αρκετό χρόνο τον τελευταίο καιρό, αφού ο γιος μου αγωνίζεται στις ομάδες υποδομής της Καλαμάτας, άρα έχω στρέψει εκεί το ενδιαφέρον μου».

- Πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου; 

«Το σύνολο του ελεύθερου χρόνου που έχω, το επενδύω στην οικογένεια μου, καλύπτοντας με κάθε τρόπο τις στιγμές που χάνω μακριά τους. Οι δραστηριότητες με τα παιδιά μου, γεμίζουν τις «μπαταρίες» μου, έτσι ώστε να συνεχίσω στην καθημερινότητα, η οποία είναι απαιτητική».

- Για το τέλος, άφησα το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος «διψάει» για το άθλημα: 

«Καταρχάς, ευελπιστώ να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες που βιώνει η κοινωνία κυρίως λόγω του Covid-19 και έπειτα περιμένουμε ότι τα γήπεδα θα είναι ανοικτά για τους φιλάθλους. Ο κόσμος της Λάρισας μας δίνει ώθηση, και τούτο είναι κάτι που το γνωρίζω, καθώς έχω αγωνιστεί στην πόλη ως μέλος της Α.Ε.Λ. αλλά και ως αντίπαλος. Η δυναμική του κοινού, δίνει άλλη αίσθηση σε όλους».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ