23.7 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Παπανικολάου: «Τέρμα τα λόγια, να αρχίσουν οι πράξεις»

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν "τελικό", που ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή στο "Αμπντί Ιπεκτσί", όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Παπανικολάου ενόψει του Game 5 με την Εφές. Ο φόργουορντ των Πειραιωτών επισήμανε πως η ομάδα πρέπει να κάνει κατάθεση ψυχής για να πάρει την πρόκριση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο "Παπ":

«Είναι ένας "τελικός" που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη Παρασκευή. Να τελειώσουν τα λόγια και να αρχίσουν οι πράξεις. Δεν υπάρχει πίεση. Η ομάδα είναι έμπειρη και οι παίκτες έχουν βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή μετράει μόνο το να κάνουμε κατάθεση ψυχής στο αυριανό παιχνίδι. Να βγάλουμε το δυναμισμό μας και να αυξήσουμε τις πιθανότητες μας.

Κερδίσαμε ένα παιχνίδι εκεί και πλέον πρέπει να διεκδικήσουμε αυτό που κυνηγούσαμε όλη τη χρονιά. Να δώσουμε ότι μας έχει απομείνει από πάθος, καρδιά και θέληση και με την βοήθεια του κόσμου να βρεθούμε στο Final Four. Έχουμε 40 λεπτά ακόμα. Να παίξουμε δυνατά. Δεν έχει τελειώσει ακόμα η πρόκριση. Η Εφές είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και είμαστε προετοιμασμένοι για ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι».

Για τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη: «Βλέποντας τον Βασίλη το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις κίνητρο. Η ομάδα αυτή έχει παίκτες με πολύ μεγάλη εμπειρία και που καθημερινά δείχνουν πως διψούν για την διάκριση. Ο Βασίλης είναι εξωπραγματικός. Έχω ακούσει πολλούς να λένε πως είμαστε τυχεροί που ζούμε στην εποχή του. Ο Γιώργος είναι ένα στολίδι για το ευρωπαϊκό μπάσκετ κι ένα παιδί που θα τον θυμούνται για πολύ καιρό, αφού σταματήσει το μπάσκετ. Είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε συμπαίκτη, γιατί έχουμε την δυνατότητα να είμαστε κοντά και φίλοι του. Αυτό είναι το πιο γλυκό κομμάτι». 

Για το πιθανό match-up με τον Τζέισον Γκρέιντζερ: «Ο Γκρέιντζερ είναι καταπληκτικός παίκτης. Είναι πολύ έξυπνος και καλός αθλητής. Δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι και ο Βαγγέλης που στα τρία από τέσσερα παιχνίδια έχει πάει πάρα πολύ καλά απέναντι στον Γκρέιντζερ. Κάνει πράγματα που δεν φαίνονται στο παρκέ. Είμαι σίγουρος πως θα τα πάει πολύ καλά και δεν θα χρειαστεί να επιστρατευτώ εγώ». 

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ