23.3 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Παπαθεοδώρου: “Μονόδρομος το 100% για τη νίκη”

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει το βράδυ της Τετάρτης τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο ντέρμπι κορυφής του Β' ομίλου του BCL. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο μπορεί ουσιαστικά να "κλειδώσει" μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, που είναι το βασικό ζητούμενο σε αυτή τη φάση, αρκεί φυσικά να το κερδίσει.

Όλοι στην ΑΕΚ αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα του αγώνα, με πρώτο και καλύτερο τον Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος στη media day της Τρίτης εξήγησε πώς πρέπει να παίξει η ομάδα του για να πάρει αυτό που ζητά. Επίσης ενημέρωσε πως ο Μάριο Τσάλμερς θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ΑΕΚ το επόμενο διάστημα και πως ο Στέφαν Γιάνκοβιτς θα επιστρέψει στη 12άδα μετά την απουσία του λόγω ενοχλήσεων στη μέση από τον αγώνα με τον Άρη.

«Πρέπει να εμφανιστούμε σε όλα τα επίπεδα πολύ συγκεντρωμένοι να έχουμε ενέργεια και διάθεση. Να παίξουμε ένα μπάσκετ στο οποίο θα ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα. Η Χάποελ είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στο Basketball Champions League, πάρα πολύ αποτελεσματική με καλούς παίκτες. Άρα και η λειτουργία μας στην άμυνα θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Από εκεί και πέρα πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό στην επίθεση για να διαβάσουμε την άμυνά τους. Παίζουν με σύνθετες άμυνες, με ζώνες, δημιουργούν σύγχυση στον αντίπαλο. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να εκτελέσουμε το πλάνο μας και στις δύο πλευρές του γηπέδου και να πάρουμε τη νίκη», είπε αρχικά ο προπονητής της ΑΕΚ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη να πάνε οι φίλοι της ΑΕΚ το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο:

«Για να είναι υπέρ μας θα πρέπει να δώσουμε εμείς την ώθηση με την παρουσία μας στο γήπεδο, με την ενέργεια που θα έχουμε για να μας βοηθήσει και ο κόσμος. Και από εκεί και πέρα να σταθεί δίπλα μας για 40 λεπτά. Το παιχνίδι σίγουρα θα έχει και τα πάνω και τα κάτω του και πρέπει να έχουμε τον κόσμο και για 40 λεπτά».

Όσο για το αν η ομάδα έχει καταφέρει να φρεσκαριστεί μετά την ταλαιπωρία των δύο προηγούμενων εβδομάδων, σχολίασε: «Είχαμε αρκετές μέρες μπροστά μας για να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε και να κάνουμε αποκατάσταση. Είναι τέτοια η σημασία του παιχνιδιού που όποια κούραση κι αν υπάρχει στην ομάδα, θα ξεπεραστεί. Θα δώσουμε το 100%. Αυτός είναι μονόδρομος για να κερδίσουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ