23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Παπαθεοδώρου: “Αφιερωμένη η νίκη…”

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη από το τρίτο στη βαθμολογία Περιστέρι, που γνώρισε μόλις την τρίτη του ήττα στην Basket League και παραμένει αήττητο εντός. Ο ΗΛίας Παπαθεοδώρου τόνισε τη σημασία της νίκης, την οποία αφιέρωσε εξαιρετικά στον γυμναστή της ομάδας, εξηγώντας και το γιατί...

"Κάναμε μία ακόμη νίκη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, λειτουργήσαμε με καλή αντίδραση σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο που δεν είχαμε την εικόνα που έπρεπε. Ήταν κυρίως δικό μας λάθος που δεν καταφέραμε να πείσουμε τους παίκτες ότι παίζαμε με τον τρίτο της βαθμολογίας. Δεν ήμασταν καλά πνευματικά. Αλλά αντιδράσαμε, προσαρμοστήκαμε στην άμυνα του αντιπάλου που προσπάθησε να χαλάσει το μυαλό μας, ήμασταν εύστοχοι και πήραμε τη νίκη. Ευχαριστώ τα παιδιά για τη διάθεση και το πάθος αλλά και τον κόσμο που μας βοήθησε πολύ, μπήκε στο παιχνίδι, μας έδωσε ώθηση,, μας υποστήριξε με τον παλμό του και εμείς τον επιβραβεύσαμε με τη νίκη".

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε και κάπου ιδιαίτερα να αφιερώσει τη νίκη: "Την αφιερώνω στον γυμναστή Παναγιώτη Βασιλείου, γιατί χθες ο μικρός γιος του έκανε μία σοβαρή επέμβαση αλλά ευτυχώς όλα πήγαν, καλά. Ευχομαι να είναι μαχητής όπως είμαστε όλοι στον ΠΑΟΚ”.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται χωρίς τον Μορέιρα, αλλά προχωρά με θετικά αποτελέσματα και ο Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε γι' αυτό: "Η εικόνα είναι σε υψηλό επίπεδο, τα αντανακλαστικά λειτούργησαν στη φυγή ενός σημαντικού παίκτη. Σε αυτό το χρονικό σημείο η ομάδα είχε και πέρσι ανάλογη εικόνα, ας μην το ξεχνάμε. Έχουμε καλύτερη χημεία, μεγάλη θέληση και διάθεση. Έτσι έχουμε αυτές τις εμφανίσεις. Στο πρώτο ημίχρονο βγήκαμε έξω από τον στόχο σε άμυνα και επίθεση. Έτσι δεχτήκαμε 10 πόντους στον αιφνιδιασμό και γενικότερα δεν εκτελέσαμε ότι είχαμε οργανώσει. Αυτό αποτυπώθηκε και στα λάθη και συνολικά στην εικόνα μας”.

Για τον απολογισμό του 1ου γύρου του πρωταθλήματος που ολοκληρώνεται σε αυτή την αγωνιστική τόνισε: “Υπάρχουν παιχνίδια που είχαμε καλή εικόνα και σε άλλα όχι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Πρωτάθλημα είναι πολύ απαιτητικό. Είμαστε μέσα σε τρεις στόχους και αυτό απαιτεί πειθαρχία για να είμαστε στο ίδιο επίπεδο απόδοσης κάθε μέρα. Σήμερα έπρεπε να παίξουμε πάνω από το όριο μας για να νικήσουμε. Υπάρχει δρόμος γιατί όλα θα κριθούν στα πλέι οφ, αρκεί να είσαι μέσα στην 6άδα. Οι στόχοι μας αυτή τη στιγμή είναι διαφορετικοί, γιατί κοιτάμε την επόμενη μέρα. Δεν μπορούμε να δούμε μακριά. Θα προχωράμε βήμα-βήμα για να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε”.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα παρατηρησε: “Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα μειονέκτημα με την απώλεια ενός βασικού παίκτη που είναι πρόβλημα όχι μόνο στο ματς αλλά καθημερινά. Το ρόστερ είναι έτσι δομημένο, γιατί προέβλεπε να έχει έναν παίκτη. Παίξαμε ένα ματς στην Ευρώπη πριν λίγες μέρες, υπάρχει καταπόνηση γι' αυτό λέω όσο αντέξουμε θα συνεχίζουμε την προσπάθεια”.

Όσο για το Περιστέρι; "Το Περιστέρι δικαιολόγησε την εικόνα του στον πρώτο γύρο και τη βαθμολογική θέση του. Στα ματς που έχασε ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Η νίκη μας αποκτά αξία μέσα από αυτές τις παράμετρους".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ