13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παπαγιάννης, Μήτογλου 20άδας και με… συνοδευτικά

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν, στατιστικά και όχι μόνο, ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στον χθεσινό αγώνα με την Εφές. Συνδύασε μάλιστα την πολύ καλή εμφάνιση του με κάποια επιτεύγματα, που έχουν ξεχωριστή αξία.

 


Καταρχήν μπήκε, παρέα με τον Ντίνο Μήτογλου, στην πρώτη 20άδα των παικτών του Παναθηναϊκού με τις περισσότερες εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα. Οι δύο Έλληνες ψηλοί, έφτασαν τις 65 συμμετοχές στη διοργάνωση και προσπέρασαν στην ίδια βραδιά, τον Κέι Σι Ρίβερς και τον Λούκας Λεκάβιτσιους που είχαν από 64.

 


Και οι δύο όμως δεν αρκέστηκαν σε αυτό. Ο Παπαγιάννης σημείωσε το πρώτο τρίποντο της καριέρας του αφού δεν είχε καν προσπάθεια στην Ευρωλίγκα ενώ στην Basket League έχει 0/2.

 


Παράλληλα, με τις δύο τάπες που μοίρασε, ο διεθνής σέντερ έγινε ο 8ος παίκτης του Παναθηναϊκού που φτάνει και ξεπερνά τις 50 στη διοργάνωση.

 


Από την πλευρά του ο Μήτογλου μπήκε και στην πρώτη 20άδα των αμυντικών ριμπάουντ του «τριφυλλιού» στην Ευρωλίγκα. Με τα πέντε που είχε χθες, έφτασε τα 128 και προσπέρασε τον Στράτο Περπέρογλου που είχε 124.

 


Με τα τρία επιθετικά ριμπάουντ που είχε κόντρα στην Εφές, ο διεθνής φόργουορντ έφτασε τα 98 στη διοργάνωση και έγινε ο 8ος της σχετικής, πράσινης λίστας αφού ξεπέρασε δύο πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού. Τον Κρις Σίνγκλετον που είχε 95 στη διετία 2016-18 και τον Ντάριλ Μίντλετον που είχε 97 στην τετραετία 2001-05.

 


Σε ομαδικό επίπεδο...

 


*Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση του με τα εννιά λάθη στα οποία περιορίστηκε. Τόσο είχε και στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε.

 


*Στον αντίποδα, αρνητικό ρεκόρ περιόδου είναι τα δύο κλεψίματα -από τον Σέλβιν Μακ- αφού είχε από τρία στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές με Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ