18.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ πρόκριση… with Love (vid)

Ο ΠΑΟΚ πανηγηρίζει την πρόκρισή του στα ημιτελικά του κυπέλλου, όπου την Παρασκευή θα υποδεχθεί τον Προμηθέα με φόντο μια θέση στον τελικό με το εκτός έδρας 63-61 επί του Ηρακλή. Το κακό ποιοτικά αλλά δραματικό παιχνίδι κρίθηκε από το ξέσπασμα του Ζερμέιν Λαβ που έφερε την ανατροπή του ΠΑΟΚ και από έναν άστοχο αμαρκάριστο τρίποντο του Σκοτ Σαγκς ακριβώς στην εκπνοή.

Το νευρικό, άστοχο, γεμάτο άγχος και λάθη πρώτο ημίχρονο είχε στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταγωνιστή τον Ηρακλή και στο φινάλε τον ΠΑΟΚ. Με δυνατή άμυνα που αποδιοργάνωσε από νωρίς την επίθεση του ΠΑΟΚ και με τον Σαγκς επιθετικό στήριγμα, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με 20-14 και στο 13'45'' έφτασαν στο +15, 29-14

Κάπου εκεί, ο ΠΑΟΚ σκλήρυνε τη δική του άμυνα, βρήκε τρόπο να επιτεθεί με μεγαλύτερη άνεση και με τον Λαβ πρωταγωνιστή και στα κάτι παραπάνω από έξι λεπτά που έμεναν για τη λήξη, έτρεξε σερί 12-1 για το 30-26 του ημιχρόνου!

Η ίδια εικόνα, όλου του ημιχρόνου, εμφανίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ηρακλής πιο σκληρός και αποτελεσματικός στην αρχή πήγε στο 37-28 στο 14', ο ΠΑΟΚ πίεσε ψηλά και είχε τον Λαβ αιχμή του δόρατος στη συνέχεια και όχι μόνο «μάζεψε» τη διαφορά, αλλά με τρίποντο του Καμπερίδη ακριβώς στην εκπνοή προσπέρασε με 43-42!

Ο ΠΑΟΚ είχε αποκτήσει ψυχολογία, έβαλε σουτ και στο 32' ήταν στο 42-50, με το σερί του στο 22-5 και κυρίως βλέποντας τον Γκρίφιν να βρίσκει ρυθμό. Ο Ηρακλής προσπαθούσε με τρίποντα κακών προϋποθέσεων να απαντήσει, βγάζοντας άγχος όσο μεγάλωνε η διαφορά, αλλά αυτή είχε πάρει... την ανηφόρα.

Στο 34' ο ΠΑΟΚ έφτασε στο +12, 42-54, ο Ηρακλής έμοιαζε βαλτωμένος και ο Ουίλιαμ Χάτσερ αποφάσισε να επειχειρήσει να... ανάψει τη σπίθα. Ηταν ο πρωταγωνιστής σε ένα σερί 8-0, για το 50-54 στο 36', και... έθιξε τον εγωισμό και του αρνητικού για 35 λεπτά Ολι Χάνλαν. Ο Καναδός πήρε επιθέσεις και στο 37'30'' έφερε τον Ηρακλή σε απόσταση σουτ, 57-59, ακολούθησε ένα φινάλε στην κόψη του ξυραφιού, με το άστοχο τρίποντο του Σαγκς στην εκπνοή να διατηρεί το 61-63 και να στέλνει τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά!

ΗΓΕΤΗΣ: Σε τόσο κακό και νευρικό ματς, ήθελε στόφα ηγέτη και καθαρό μυαλό από κάποιον για να κάνει τη διαφορά. Τα έδειξε αυτά τα χαρακτηριστικά ο Ζερμέιν Λαβ ο οποίος... πήρε από το χεράκι τον ΠΑΟΚ και τον έστειλε στα ημιτελικά του κυπέλλου.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ηρακλής τελείωσε το ματς με 4/25 τρίποντα και τα περισσότερα άστοχα ήρθαν στο διάστημα που γύρισε το ματς, όταν οι παίκτες του προσπαθούσαν με αυτό τον τρόπο να επανέλθουν, αλλά δεν τους βρήκε.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ