17.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ – Νίμπουρκ 83-84: Εκτέλεση εν ψυχρώ από τον Χάρντινγκ (vids)

Η πρώτη νίκη της σεζόν έμεινε επιθυμία για τον ΠΑΟΚ με τρόπο που έμοιαζε με... μαχαιριά στη καρδιά. Η Νίμπουρκ έφυγε από τη Θεσσαλονίκη νικήτρια με 84-83, έχοντας δείξει ανωτερότητα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως, ο ΠΑΟΚ δεν το παράτησε ποτέ και άγγιξε μια απίστευτη ανατροπή. Από το -11 στο 37', με μεγάλη αντεπίθεση στο τελευταίο τρίλεπτο κατάφερε να προηγηθεί με έναν πόντο στα πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, αλλά όχι και να κρατήσει τη νίκη.  Ο Τζέρικ Χάρντινγκ ακριβώς στην εκπνοή με ένα πολύ δύσκολο καλάθι «πάγωσε» το γήπεδο.  Ο ΠΑΟΚ που έπαιζε και πάλι χωρίς τον Λαβ, έχασε και τον Κάρτερ προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τραυματισμό στον ώμο και άλλο ένα ματς ψάχνοντας εναγωνίως μια ώθηση. Στο 0-2 στον όμιλο του BCL ο «δικέφαλος», μετά την... αυτοκτονία της πρεμιέρας στην έδρα της Ιγκοκέα.

Οι Τσέχοι ήταν καταιγιστικοί μετά το αρχικό 5-0 του ΠΑΟΚ και έπαιζαν σε άλλες ταχύτητες. Με την τριάδα Χάρτνινκ, Πάλιζα και Χρούμπαν να εκτελεί αλλά και συνολικά άριστο transition παιχνίδι «αιχμαλώτισαν» τον ΠΑΟΚ, έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 11-21 και στο 11' πήγαν μέχρι το +14, 11-25. Η είσοδος του Τολιόπουλου έδωσε πνοή στον ΠΑΟΚ, ο Γιάνκοβιτς σήκωσε το επιθετικό βάρος, οι συνεργασίες στην άμυνα λειτούργησαν καλύτερα και στο 18' ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο 35-38. Το ημίχρονο έληξε 35-40 και υπήρχε ματς. 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο προηγήθηκε με 51-49, αλλά κάπου εκεί... έσβησε. Η καλοδουλεμένη Νίμπουρκ αντέδρασε σωστά, ο Ρος ηγήθηκε της επίθεσης και με σερί 4-19 το σκορ στο 29' έγινε 55-65 και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 58-65

Οι Τσέχοι στο 37' ήταν στο +11, 70-81 και μάλλον νόμισαν ότι τελείωσε το ματς. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πάλι, όχι. Πάλεψαν με νύχια και με δόντια στην άμυνα, έκλεψαν μπάλες και έβγαλαν εύκολα καλάθια, αιφνιδίασαν τον αντίπαλο που αντέδρασε με συνεχόμενες λάθος επιλογές και στα 14'' πριν τη λήξη, έφτασαν στο 80-81! Ο Χάρντινγκ με 1/2 βολές έκανε το 80-82 και ο Τζόουνς στα 5'' σκόραρε και κέρδισε και βολή. Την έβαλε για το 83-82 και η Νίμπουρκ κάλεσε τάιμ άουτ. Το πρώτο άστοχο σουτ μετά την επαναφορά έστειλε τη μπάλα πλάγια στα χέρια του Χάρντινγκ και αυτός δε χαρίστηκε...

ΔΗΜΙΟΣ: Ο Τζέρικ Χάρντινγκ ήταν σε διάρκεια ο κορυφαίος της Νίμπουρκ... φλέρταρε με μοιραίος με τη μία βολή που έχασε πριν βάλει το γκολ φάουλ ο Τζόουνς, αλλά στο τέλος τα πήρε όλα κι έφυγε με το απίστευτο καλάθι νίκης στην εκπνοή.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ετσι που κρίθηκε το ματς οι στατιστικές έχουν πάει περίπατο, όμως το 15/30 τρίποντα των Τσέχων έναντι 7/28 του ΠΑΟΚ έπαιξε μεγάλο ρόλο για τη συνολική εικόνα του αγώνα που ήταν υπέρ των νικητών.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ