20.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ιγκοκέα-ΠΑΟΚ 68-64: Χαμένος στη μετάφραση (pic, vids)

Τρεις μέρες μετά τη σοκαριστική, κυρίως λόγω εμφάνισης, πρεμιέρα της Basket League, ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε… υποψιασμένος στο BCL. Έχασε ένα δικό του παιχνίδι από τη μέτρια Ιγκοκέα στη Βοσνία με 68-64 μαζί με την ευκαιρία να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

 


Έμοιαζε δικό του αφού επτά λεπτά πριν το τέλος ήταν μπροστά με 12 πόντους. Χαλάρωσε όμως περισσότερο από όσο του επιτρέπει η κατάσταση στην οποία φαίνεται να βρίσκεται σε αυτήν την περίοδο και το πλήρωσε με μία ήττα την οποία θα κουβαλάει σε όλη τη διοργάνωση. Τα πιο δύσκολα άλλωστε έρχονται σε έναν όμιλο με Νίμπουργκ και Γαλατασαράι.

 

Ο ΠΑΟΚ έδειξε δύο εκ διαμέτρου αντίθετα πρόσωπα στο πρώτο ημίχρονο. Άστοχος επιθετικά και νωθρός αμυντικά στην πρώτη περίοδο επέτρεψε στην Ιγκογκέα να ξεφύγει με επτά (19-12). Το -9 του 13’ (25-16) λειτούργησε ως καμπανάκι. Με τον Γκρίφιν να δείχνει τον δρόμο, ο Δικέφαλος έτρεξε σερί 15-0 με το οποίο προηγήθηκε με 31-25 πριν κλείσει το ημίχρονο με το υπέρ του 32-26. Η Ιγκοκέα εκμεταλλευόμενη το χαλαρό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ και στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να σημειώσει 14 πόντους σε 5’ για να προσπεράσει ξανά (40-36) αλλά η αντίδραση του Δικεφάλου ήταν άμεση με σερί 13-3, που του έδωσε ξανά αέρα έξι πόντων (43-49).

 

 

 

Στις αρχές της τέταρτης περιόδου και συνεχίζοντας να κάνει λάθη με το σταγονόμετρο, βρήκε σουτ από την περίμετρο και ξέφυγε με 12 (46-58 στο 33’). Το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει όμως και ο ΠΑΟΚ έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να επιτρέψει στην Ιγκοκέα να το διεκδικήσει, αφού δέχτηκε σερί 9-0 σε δύο λεπτά (55-58 στο 37’). Το ματς είχε γίνει θρίλερ και η Ιγκοκέα μείωσε στον πόντο (63-64 στο 1:30) και με καλάθι του Τζόρτζεβιτς προσπέρασε για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 10 λεπτά (65-64). Ο Γκρίφιν πήρε την επίθεση, δέχτηκε τάπα στα 35’’ και ο Ραντάνοφ με τρίποντο έκανε το 68-64.

 

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Ο ΠΑΟΚ των τελευταίων επτά λεπτών ήταν ο ΠΑΟΚ της πρεμιέρας με το Λαύριο. Χωρίς συγκέντρωση, πήγε αποκλειστικά με βιαστικές, ατομικές ενέργειες, αμύνθηκε με μηδενική ένταση και δικαίως έχασε από μία ομάδα που το πίστεψε και το κατάφερε.

 

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Παρότι μερικά απανωτά τρίποντα στις αρχές της τέταρτης περιόδου οδήγησαν τον στο 40% από την περίμετρο (10/25), το 26,83% στα δίποντα (11/41) δεν μπορεί να είναι ποσοστό μιας ομάδας που έχει απαιτήσεις για εκτός έδρας νίκη, ακόμη και απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η Ιγκοκέα.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: BCL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ