23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ-Ιγκοκέα 64-75: Θα πάει από τον δύσκολο δρόμο (pic, vids)

Τα ερωτηματικά πριν το τζάμπολ του εξ αναβολής αγώνα με την Ιγκοκέα περίσσευαν για τον ΠΑΟΚ. Ποιοι θα εμφανίζονταν και σε ποιο βαθμό επηρεασμένοι από τον Covid; Πώς θα αντιδρούσε συνολικά ο Δικέφαλος επιστρέφοντας στη δράση μετά από σχεδόν 20 μέρες; Πώς θα κάλυπτε την απουσία του Μάλκολμ Γκρίφιν; Ο Δικέφαλος έκανε την προσπάθεια του αλλά ήταν φανερή η έλλειψη ρυθμού και ενέργειας; Έτσι το πάλεψε μόνο για ένα ημίχρονο και ηττήθηκε από τους Βόσνιους με 64-75.

 


Με το αποψινό αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ αναγκάζεται να πάει από τον δύσκολο δρόμο προς τους «16» του BCL. Ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη Στρασμπούρ που είναι ένα σαφώς υψηλότερο εμπόδιο από εκείνο της Οστάνδης που θα αντιμετώπιζε, αν νικούσε σήμερα την Ιγκοκέα. Σε κάθε περίπτωση περιμένει την επιστροφή του Γκρίφιν και την ενσωμάτωση του Ντιμίτρις Ρίβερς που ανακοινώθηκε σήμερα, για να παρουσιαστεί έτοιμος γι’ αυτή τη σειρά αγώνων που θα γίνουν στις 5, 12 και αν χρειαστεί 19/1.

 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς με κεφάτο τον Ζερμέιν Λοβ και προηγήθηκε στο 4’ με 9-4 αλλά οι Βόσνιοι μέσα σε ένα λεπτό προσπέρασαν με 11-9. Ο Δικέφαλος ωστόσο έκλεισε την περίοδο προηγούμενος με 18-17, παρότι είχε 1/8 τρίποντα.

 


Η Ιγκοκέα ήθελε να εξαντλήσει τις περιορισμένες, λογικά, δυνάμεις του ΠΑΟΚ και πίεζε στην μπάλα σε όλο το γήπεδο (19-23 στο 12’). O Δικέφαλος έδινε δεύτερες επιθέσεις όμως στους Βόσνιους και δεν μπορούσε να πάρει τον έλεγχο, επιδιώκοντας να βρει και έναν γρήγορο ρυθμό κάτι που δεν ζητούσε ο Λυκογιάννης (30-36 στο 17’). Διαβάζοντας όμως καλύτερα το παιχνίδι στη συνέχεια και με σερί 7-0 προσπέρασε (37-36), πριν κλείσει το ημίχρονο με την Ιγκοκέα μπροστά με 38-37.

 

 

 

Το δεύτερο ημίχρονο δεν άρχισε καλά για τον ΠΑΟΚ που δυσκολευόταν πολύ στην επίθεση του αφού σημείωσε μόλις τέσσερις πόντους στα επτά πρώτα λεπτά του. Έτσι η Ιγκοκέα ξέφυγε για πρώτη φορά με μία διαφορά που μπορούσε να σημάνει συναγερμό για τον Δικέφαλο (42-54). Ο Δικέφαλος δεν είχε καλή καθοδήγηση από τους άσους του, Μάντζαρη και Τολιόπουλο, δεν πήγαινε σωστά προς το καλάθι και συνέχισε μέχρι το τέλος της περιόδου να αγκομαχάει επιθετικά. Την τελείωσε έχοντας μόλις οχτώ και μένοντας πίσω με μία διαφορά που έμοιαζε απαγορευτική, ειδικά με βάση την εικόνα του (45-61).

 

 

Ήταν προφανές ότι για τον, χωρίς ανάσες, ΠΑΟΚ δεν υπήρχε δρόμος επιστροφής στο παιχνίδι. Οι πιο φρέσκοι και με καλύτερη πια ψυχολογία Βόσνιοι, εκμεταλλεύτηκαν και τον εκνευρισμό των «ασπρόμαυρων» για να στείλουν τη διαφορά στους 22 (48-70 στο 33’) και το μόνο που κατάφερε ο Δικέφαλος ήταν να μαζέψει τη διαφορά. Μείωσε στο 61-73 στο 37’ αλλά δεν μπορούσε να γίνει περισσότερο απειλητικός.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Οι ψηλοί του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν να βάλουν δύσκολα στον ΝτεΣόν Στέφενς. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν ο κορυφαίος της Ιγκοκέα εκτελώντας πολύ αποτελεσματικά εντός πεδιάς (9/12 σουτ) και κάνοντας καλή δουλειά στα ριμπάουντ (9), ειδικά στην επίθεση (5).

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Στην καταδικαστική γι’ αυτόν τρίτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ είχε 1/6 δίποντα και 2/8 τρίποντα. Οι Βόσνιοι πήραν διπλάσιους πόντους από επιθετικά ριμπάουντ (14 έναντι 7 του ΠΑΟΚ).

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ