24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 81-73: Ισοφάριση με «βομβαρδισμούς»… και αγάπη (vids)

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου προημιτελικού με την ΑΕΚ, έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ χάρη στα μακρινά σουτ (13/28 τρ.) και την εξαιρετική, όσο και σταθερή, απόδοση του Ζερμέιν Λαβ, με αποτέλεσμα να κερδίσει με 81-73 και να ισοφαρίσει τη μεταξύ τους σειρά για την Basket League, στέλνοντάς την πίσω στο ΟΑΚΑ, μήπως και διεκδικήσει την έκπληξη.

Η ΑΕΚ φαινόταν να μπαίνει πειστικά και με περισσότερες λύσεις, αφού μπορεί ο «Δικέφαλος του Βορρά» να είχε ευστοχία από μακριά, αλλά η Ένωση είχε και παιχνίδι κοντά στο καλάθι με Μορέιρα και Χρυσικόπουλο, παίρνοντας κεφάλι με 11-15 λίγο μετά τα μέσα της πρώτης περιόδου. Όταν, όμως, βρέθηκαν κι άλλοι να βοηθήσουν τον Λαβ, όπως ο Τσαλμπούρης και ο Γκρίφιν, ο ΠΑΟΚ γύρισε το παιχνίδι και προχώρησε σε ένα εξαιρετικό κρεσέντο με επιμέρους 15-5, προτού ο Μέικον σημειώσει με ένα όμορφο buzzer beater το 26-22 του δεκαλέπτου.

Οι δύο ομάδες πέρασαν, ουσιαστικά, μια περίοδο «ξηρασίας» στα επόμενα τέσσερα λεπτά με επιμέρους μόλις στο 2-3, κάτι που φαινόταν να ευνοεί τους παίκτες του Αγγέλου, με τους Μορέιρα και Μόουζες να τελειώνουν φάσεις για την ισοφάριση (32-32 στο 16'). Ο Κάρτερ, όμως, έδωσε την απαραίτητη ώθηση μαζί με μια πιο σφιχτή άμυνα για τους γηπεδούχους, σιγώντας τα αντίπαλα «όπλα» και παίρνοντας έναν αέρα έξι πόντων, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια (40-34).

Γκρίφιν και Κακλαμανάκης πρόσφεραν ένα δυναμικό ξεκίνημα στην τρίτη περίοδο (45-38 στο 22') και ο Παπαντωνίου πρόσφερε «χρυσές» λύσεις, αλλά το ίδιο ίσχυε και στην απέναντι πλευρά για τον Χρυσικόπουλο, που έδωσε την ευκαιρία να βρουν ρυθμό οι πιο έμπειροι παίκτες της ΑΕΚ, με τον Μορέιρα να τελειώνει φάσεις και τον Λοτζέσκι να ενεργοποιείται, για να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι δις στο τρίποντο, χωρίς να βρουν όμως τον τρόπο να πιάσουν τον αντίπαλό τους, που κρατήθηκε από προσωπικές ενέργειες του Λαβ (60-55).

Η ΑΕΚ επιχείρησε και πάλι να πιέσει, μειώνοντας σε 64-60 στο 32ο λεπτό με τρίποντο του Κατσίβελη, αλλά οι παίκτες του Λυκογιάννη έβγαλαν πάλι αντίδραση και τα τρίποντα των Τέρνερ, Γκρίφιν και Μπιτς έφερναν την απόσταση για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο, με την ομάδα τους να δείχνει να ξεφεύγει (74-64 στο 36'). Ο Κατσίβελης ήταν ο μόνος που δεν είχε παραδώσει τα «όπλα» για την Ένωση, με το δρόμο να έχει ανοίξει για τον ΠΑΟΚ και τα τελευταία λεπτά να κυλούν χωρίς ανησυχία, αλλά με πεποίθηση πως θα διεκδικήσει την έκπληξη στο ΟΑΚΑ (81-73).

Δεκάλεπτα: 26-22, 40-34, 60-55, 81-73

ΜΕ ΑΓΑΠΗ: Αρκετοί παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν πολύ καλή δουλειά, αλλά ο Ζερμέιν Λαβ ήταν ο πιο σταθερός και παρών στα κρίσιμα σημεία. Δεν είναι μόνο οι 16 του πόντοι ως πρώτου σκόρερ της ομάδας του, αλλά κυρίως οι λύσεις που έδωσε, την ώρα που χρειαζόταν κάποιος να δείξει στην ΑΕΚ, ότι όσο κι αν προσπαθούσε, δε θα ήταν η μέρα της.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Δεν είναι μόνο οι επτά παραπάνω κατοχές του ΠΑΟΚ, με 10 λιγότερα λάθη δικά του και τρία παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ της ΑΕΚ, ούτε και το ποσοστό των τριπόντων με 13/28 για τους Θεσσαλονικείς και 6/23 για την Ένωση. Είναι και οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου, τομέας όπου διέπρεψαν οι παίκτες του Λυκογιάννη, με 29 έναντι 9 των αντιπάλων τους, στοιχείο που καθόρισε τη διαρκή παρουσία στο προβάδισμα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ