25.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 102-89: Ο Μέικον «πέταγε φωτιές» (vids)

Ο εκπληκτικός Ντάριλ Μέικον, στην καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της ΑΕΚ και λογικά και μία από τις καλύτερες της καριέρας του, υπέγραψε φαρδιά - πλατιά τον πρώτο προημιτελικό των πλέι οφ μεταξύ των δύο «δικέφαλων». Ο αμερικανός σκόρερ πάτησε παρκέ πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, αφού χτύπησε ο Κιθ Λάνγκφορντ και έκρινε το ματς. Το 102-89 για την ΑΕΚ δεν ήταν τόσο άνετο όσο δείχνει, αφού για 34 λεπτά το ματς ήταν στην ισοπαλία, αλλά το δικό του ξέσπασμα με απίστευτα τρίποντα και προσωπικά καλάθια έγειρε την πλάστιγγα. Νέο ραντεβού των δύο μεθαύριο στη Θεσσαλονίκη με την ΑΕΚ να έχει το πρώτο match ball για πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο ΠΑΟΚ έλεγξε απόλυτα το πρώτο δεκάλεπτο. Εκλεισε καλά τη ρακέτα του, ώθησε την ΑΕΚ σε τρίποντα αλλά αυτά δε μπήκαν (1/8), αντίθετα ο ίδιος και καλή ευστοχία είχε από μακριά (4/7 τρίποντα) αλλά και πλουραλισμό με πολλούς παίκτες να δίνουν λύσεις. Το δεκάλεπτο έληξε με 19-25 και αυτό το σκηνικό διατηρήθηκε μέχρι το 15'. Η ΑΕΚ όμως ήταν φανερό ότι είχε ανεβάσει την άμυνά της, δυσκόλευε τον αντίπαλο και έβρισκε σταδιακά ρυθμό. Ο Χρυσικόπουλος ήταν ο πρώτος που έδωσε επιθετικές λύσεις, ο Μέικον έκανε το δικό του κρεσέντο και η ΑΕΚ στο 19' ήταν στο +7, 47-40. Στο ημίχρονο η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου ήταν μπροστά με 52-46.

 Ο ΠΑΟΚ άρχισε καλά και το δεύτερο ημίχρονο, επίσης με αφετηρία την άμυνά του. Εκλεψε συνεχόμενες μπάλες, βρήκε εύκολα καλάθια και στο 22' είχε πλησιάσει στον πόντο, 54-53. Tο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε... κλεφτοπόλεμο. Η ΑΕΚ διατηρούσε ένα προβάδισμα μέχρι 5 πόντους, ο ΠΑΟΚ κρατιόταν σε απόσταση αναπνοής και φύλαγε το καλό για το τέλος. Ισοφάρισε σε 69-69 στο 29' και προσπέρασε με 72-71 λίγο πριν τη λήξη της περιόδου με τρίποντο του Τέρνερ. Το σκορ δεκαλέπτου όμως ήταν 73-72, αφού ο... φτεροπόδαρος Νίκος Γκίκας πρόλαβε να διασχίσει όλο το γήπεδο και να φτάσει στο λέι απ.

Ο ΠΑΟΚ είδε και τον Λαβ να προστίθεται στο εκτελεστικό δίδυμο Γκρίφιν και Τέρνερ και ήταν φανερό ότι είχε πλέον ώθηση και αυτοπεποίθηση για την τελική ευθεία. O Μέικον όμως το είχε πάρει πατριωτικά να καλύψει και το κενό του Λάνγκφορντ. Ανασυντάχτηκε μετά από κάποια λεπτά... ηρεμία, έκανε νέο προσωπικό κρεσέντο και με απίστευτα σουτ, έφερε το +14, 93-79 στο 36'. Οι δικοί του πόντοι ήταν ήδη 27, με εντυπωσιακά ποσοστά και παλικαρίσια και αποφασιστικά καλάθια.

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ: Ο Ντάριλ Μέικον ήταν απολαυστικός. Δεν είναι μόνο οι 28 πόντοι που σκόραρε, δεν είναι μόνο τα εντυπωσιακά του στατιστικά (7/9 τρίποντα εκτός των άλλων), αλλά τα αποφασιστικά σημεία στα οποία «μίλησε». Σήμανε την αντεπίθεση στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κυρίως στο τελευταίο πεντάλεπτο όταν και κρίθηκε το ματς.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ