23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Παντελής Σκορδάς στο basketa : «Νιώθω καλά στην Κόρινθο»

Ο Παντελής Σκορδάς αποτελεί ένα από τα παιδιά που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο με την αρμάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2015 στον Βόλο, και πλέον φαίνεται να βρίσκει τον δρόμο του, δουλεύοντας σκληρά και κάνοντας αυτό που αγαπά, να παίζει μπάσκετ.

 Ο 20χρονος πάουερ φόργουορντ, μετά τους Ίκαρο Καλλιθέας, Ένωση Ιλίου και πέρυσι τον ΑΣ Καρδίτσας, με τον οποίο βίωσε και την χαρά της ανόδου από την Β' Εθνική στην Α2, συμφώνησε με την Κόρινθο, θέλοντας να βρει τον χώρο να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Στις πρώτες πέντε αγωνιστικές δείχνε να κερδίζει το στοίχημα, έχοντας 10,2 πόντους ανά παιχνίδι, και μιλώντας στο basketa.gr ήταν αρχικά κατηγορηματικός, μιλώντας για την εμπιστοσύνη που το δείχνουν στην ομάδα : «Θα μπορούσα να πω ότι η ομάδα της Κορίνθου μου δείχνει την εμπιστοσύνη που χρειάζεται ένας αθλητής και αυτό με κάνει να νιώθω καλά. Εγώ από την πλευρά μου πρέπει να παρουσιαστώ έτοιμος, έτσι ώστε να ανταποδώσω  το δικαίωμα αυτής της εμπιστοσύνης και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της», τονίζοντας από το ξεκίνημα πόσο σημαντική είναι η εμπιστοσύνη, και το πως μπορεί ένας οργανισμός να κερδίσει έναν αθλητή.

Ο ίδιος δείχνοντας τον απαραίτητο σεβασμό τόσο στον προπονητή του, όσο και στον σύλλογο μιλά για ένα δύσκολο πρωτάθλημα, αναφέροντας παράλληλα πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η τοπική κοινωνία, η οποία βρίσκεται κοντά στην ομάδα : «Στην Κόρινθο είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα για πρώτη φορά στη Β' Εθνική! Ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και απαιτητικό ωστόσο ο κόσμος και η τοπική κοινωνία έχουν αγκαλιάσει αυτή μας την προσπάθεια. Εμείς δουλεύουμε σκληρά προκειμένου να ανταποκριθούμε και υπό τις οδηγίες του κυρίου Τάσου Νικητόπουλου  θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Αναφορικά με τους δικούς του στόχους μιλά ανοιχτά για μια νέα πρόκληση στη ζωή του, αναφερόμενος για μια ακόμα φορά στις ιδανικές συνθήκες που συνάντησε : «Πιστεύω πως μέσα  από τη σκληρή δουλειά και την υπομονή πάντα έρχεται κάτι καλό στο βάθος. Είμαστε σαν μια οικογένεια στην Κόρινθο, έχουμε δουλέψει σωστά, οπότε οι συνθήκες ευημερούν έτσι ώστε να καταφέρω να ανταποκριθώ σε αυτή την καινούργια πρόκληση της ζωής μου», με τον ίδιο να μην διστάζει να αναφερθεί στα όνειρα του,  και το πόσο έχει διάθεση να δουλέψει να καθιερωθεί σε αυτό που αγαπάει : «Το ιδανικό για έναν άνθρωπο και πιο συγκεκριμένα για έναν μπασκετμπολίστα είναι να πραγματοποιεί τα όνειρα του ! Δίχως αμφιβολία θα υπάρξουν εμπόδια και δυσκολίες που θα χρειαστεί να τα ξεπεράσουμε! Ωστόσο μέσα από την επιμονή και την υπομονή θα ήθελα να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται και να καθιερωθώ στο χώρο του μπάσκετ που τόσο αγαπώ».

Τέλος, μίλησε για ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα, τοποθετώντας τους στόχους του ΚΑΟΚ ως νεοφώτιστη ομάδα, στην παραμονή στην κατηγορία : «Μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα είναι αμφίρροπο!  Είναι μακρύς ο δρόμος με πολλά σκαμπανεβάσματα για την κάθε ομάδα. Εμείς ως "νέοι" σε αυτή την κατηγορία θέσαμε ως στόχο την παραμονή της ομάδας σε πρώτο βαθμό και στη συνέχεια να διαγράψουμε μια πορεία αντάξια της δουλειάς που γίνεται στο σύλλογο»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ