22.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνικής (2ος) : Οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής

Η 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1.Κανέλλος Γαρμπής (1,83 - 29 ετών) [ΑΣΕ Δούκα]

Φοβερή νίκη, όπως εξελίχθηκε πέτυχε ο Δούκας στον Άγιο Δημήτριο με αντίπαλο τον Κρόνο, φτάνοντας στο 74-70 με ανατροπή. Η ομάδα του Κώστα Αγγέλου έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 12-3 στο τελευταίο δίλεπτο, με τον Κανέλλο Γαρμπή να ισοφαρίζει αρχικά σε 67-67, και με τον δεύτερο μεγάλο του τρίποντο να διαμορφώνει το 67-70 για την ομάδα του, έχοντας συνολικά τους 10 από τους 12 πόντους στο συγκεκριμένο διάστημα, και στο σύνολο 11 με 2 τρίποντα.

2.Γιώργος Βάρσος (1,83 - 22 ετών) [ΕΦΑΟΖ)

Πολύ σημαντική νίκη πήρε ο ΕΦΑΟΖ στο κλειστό του Ζωγράφου, κερδίζοντας με 82-74 τον ΑΟΚ Χανιών, και φρενάροντας τον μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες. Εκ των κορυφαίων για τους γηπεδούχους ήταν ο 22χρονος γκαρντ, Γιώργος Βάρσος, ο οποίος δυανύει την δεύτερη του σεζόν στην ομάδα, προερχόμενος από μια σημαντική πορεία τον Έσπερο Καλλιθέας υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Μάντζαρη. Συνολικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν εξαιρετικός με 25 πόντους και 3 τρίποντα.

3.Δημήτρης Γερομιχαλός (1,84 - 27 ετών) [Μεγαρίδα]

Ιστορική νίκη πέτυχε η Μεγαρίδα, η οποία επικράτησε στο «Ανδρέας Βαρίκας» του Πανιωνίου, δείχνοντας ότι θα κυνηγήσει ως το τέλος την υπόθεση της ανόδου. Καθοριστικός για το διπλό της ομάδας της Δυτικής Αττικής ήταν ο Δημήτρης Γερομιχαλός ο οποίος εκτός από τους 25 πόντους με 2 τρίποντα, πέτυχε και το καθαριστικό καλάθι με το οποίο η ΝΕΜ προσπέρασε με 78-77 στα 40'' πριν το φινάλε.

4.Γιώργος Καλιανιώτης (2,00 - 19 ετών) [Παλαιό Φάληρο]

Έχοντας ρεκόρ 1-4, το Παλαιό Φάληρο έδινε τελικό επιβιώσης απέναντι στον ΟΦΗ, στον οποίο κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του, και να επικρατήσει άνετα στο «Σοφία Μπεφόν». Πολύ σημαντικός για το συγκρότημα του Αλέξη Παπαδάτου ήταν ο Γιώργος Καλιανιώτης, ο οποίος στα 19 του χρόνια βρίσκεται στην δεύτερη ομάδα Εθνικών κατηγορίων, μετά την Μεγαρίδα. Ο ταλαντούχος φόργουορντ σκόραρε 21 πόντους, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση της ως τώρα πορειας του.

5.Παντελής Σκορδάς (2,02 - 24 ετών) [Πρωτέας Βούλας]

Σε δύσκολη νίκη απέναντι στον Ηλυσιακό έφτασε ο Πρωτέας Βούλας, ο οποίος μετά το 68-60 επί του Ηλυσιακού έφτασε στο 4-2 και στην τρίτη θέση. Εξαιρετικός για την ομάδα των Νοτίων προαστίων ήταν ο Παντελής Σκορδάς, ο οποίος πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν, προερχόμενος από μια τριετία στον Οίακα Ναυπλίου. Έτσι, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, και έχοντας απέναντι του και τον Αντώνη Φώτση, σκόραρε 17 πόντους με πολύ παρουσία.

Προπονητής

Γιώργος Μάνταλος (Μεγαρίδα)

Η μπασκετική ιστορία της ΝΕΜ έχει δίπλα της όνομα του Γιώργου Μάνταλου, με τον συγκεκριμένο προπονητή, και όχι μόνο, να την παίρνει από το χέρι και να την βάζει στον χάρτη του αθλήματος στην χώρα. Πλέον, και απέναντι στον Πανιώνιο πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της, με τον Έλληνα προπονητή να την έχει ουσιαστικά προαναγγείλει. Η Μεγαρίδα επικράτησε στο «καυτό» «Ανδρέας Βαρίκας» με 85-79 και έδειξε ότι έχει ως βασικό στόχο την άνοδο στην Α2.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ