23.7 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Πανιώνιος: Ο πρωταθλητής των παρατάσεων (pics)

Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στην Basket League, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής, τα παιχνίδια που διεξήχθησαν κρίθηκαν άπαντα με μονοψήφιες διαφορές. Εκκρεμεί μόνο ο αγώνας Κολοσσός Ρόδου-Προμηθέας Πατρών.

Ένα από τα πέντε ματς που έγιναν πήγε στην παράταση, με την ΑΕΚ να επικρατεί του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ. Ο ΕΣΑΚΕ, με αφορμή το παιχνίδι στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, θυμήθηκε τις αναμετρήσεις που κρίθηκαν στο έξτρα πεντάλεπτο τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Ο Πανιώνιος ήταν παρών στις δώδεκα από τις τελευταίες δεκαπέντε σεζόν του επαγγελματικού πρωταθλήματος και σε αυτές είχε συμμετοχή σε δεκαεφτά αγώνες με παράταση, έχοντας το καλύτερο ρεκόρ από όλες τις ομάδες της κατηγορίας. Συνολικά, νίκησε στις δεκατρείς. Τον ίδιο αριθμό νικών σε ματς που κρίθηκαν πέραν των σαράντα αγωνιστικών λεπτών έχουν ακόμα ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, αλλά με περισσότερους αγώνες. Οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, μάλιστα, είναι αυτές με τον μεγαλύτερο αριθμό αγώνων που πήγαν σε παράταση, από τη σεζόν 2006-2007 μέχρι σήμερα.

Από οκτώ νίκες έχουν ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Κολοσσός Ρόδου και εφτά ο Παναθηναϊκός. Αναλυτικά…

Στη διαδρομή των τελευταίων δεκαπέντε σεζόν της Basket League έγιναν συνολικά 119 αγώνες που οδηγήθηκαν στην παράταση. Η σεζόν με τους περισσότερους αγώνες που τα σαράντα λεπτά δεν αποδείχθηκαν αρκετά για να αναδείξουν νικητή ήταν το 2010-2011, όταν έγιναν δεκατρία τέτοια ματς. Αναλυτικά, αυτοί οι αγώνες ανά σεζόν...

Πηγή: ΕΣΑΚΕ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ