22.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ – Ηρακλής 100-97: Ψυχή εννέα λεόντων (vids)

Ενα τρίποντο του Ντάριλ Μέικον δύο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της παράτασης, έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη με 100-97 επί του Ηρακλή σε ένα από τα πιο συναρπαστικά και θεαματικά παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος. Απίστευτο φινάλε στην κανονική περίοδο, με τον Ηρακλή του εκπληκτικού Τζος Χάγκινς να... αυτοκτονεί. Τεράστιο ματς από τον Κιθ Λάνγκφορντ και ηρωική προσπάθεια του μοναδικού σέντερ, Δημήτρη Μαυροειδή.

Η ΑΕΚ άρχισε το ματς με... βομβαρδισμό και στο 11-0 στο 3'30'' είχε ήδη 3/3 τρίποντα. Ο Ηρακλής αντέδρασε ψύχραιμα και αφού ο Χάγκινς έδωσε την πρώτη ώθηση, η μπάλα πέρασε και μέσα στην... αποψιλωμένη ρακέτα της ΑΕΚ και ήρθε ισορροπία. Το δεκάλεπτο έληξε με 21-17 για την ΑΕΚ που είχε τον Λάνγκφορντ κεφάτο, και πήγε στο +10, 29-19 στο 12' με σούπερ παρουσία του Χρυσικόπουλου και στις δύο πλευρές του παρκέ. 

Ο Ηρακλής βρήκε ρυθμό και ηρεμία στο παιχνίδι του με τον Χάτσερ, έκανε... πάρτι στον αέρα και το ματς άρχισε να γυρίζει. Ο Ιμπανκς σε ένα ακόμα ματς έδειξε ότι έχει προσαρμοστεί, τα ριμπάουντ στη λήξη του ημιχρόνου ήταν 23-10 για τον Ηρακλή(!) και το σκορ 36-43 με την εικόνα να έχει αλλάξει ριζικά!

Το μακρινό σουτ ήταν σχεδόν μονόδρομος για την ΑΕΚ και με αυτό ισοφάρισε γρήγορα σε 43-43 στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου.  Ο Μωραϊτης έδωσε την ώθηση, ο Χρυσικόπουλος ξαναπήρε τη μπαγκέτα και συνέχισε το ρεσιτάλ του φέρνοντας την ΑΕΚ στο 53-49. Ο Ηρακλής επανήλθε άμεσα, ακολούθησε μια μάχη πόντο με πόντο με το δεκάλεπτο να τελειώνει με ένα ακόμα τρίποντο, από τον Λάνγκφορντ για το 63-60 της ΑΕΚ που είχε φτάσει τα 11/21.

Η ΑΕΚ πήγε στο +5, 72-67 στο 34', ο Ηρακλής άμεσα απάντησε και ισοφάρισε σε 72-72 πείθοντας τους πάντες πια ότι το ματς πήγαινε σε φινάλε θρίλερ. Ο... σεληνιασμένος Τζος Χάγκινς το ήθελε πιο απλό. Με μεγάλες προσωπικές ενέργειες που έφταναν μέχρι και την άμυνα, έφερε τον Ηρακλή στο 77-81 στο 37', αλλά η ΑΕΚ είδε την πιο κρίσιμη ώρα τον Ντάριλ Μέικον να το παίρνει πάνω του. Πήγε στο 80-81, ο Ηρακλής ξέφυγε με 80-84 στο 39', αλλά ο Λάνκγφορντ με τρίποντο στα 39'' έκανε το 83-84. Το θρίλερ που λέγαμε, κορυφωνόταν.

Ο Ιμπανκς αστοχησε σε τρίποντο, η ΑΕΚ είχε την τελευταία επίθεση, ο Λοτζέσκι έχασε τρίποντο και ο Ηρακλής κέρδισε βολές στο ένα δευτερόλεπτο. Ο Ιμπανκς έχασε την πρώτη, έβαλε κατά λάθος τη δεύτερη, ο Παπαθεοδώρου άρπαξε το δώρο και πήρε τάιμ άουτ. Στην επαναφορά πριν μπει η μπάλα στο παρκέ, ο Χάνλαν χρεώθηκε με φάουλ στον Ματσιούλις που προσπαθούσε να πάρει θέση, ο Λιθουανός έβαλε τις βολές και έκανε το 85-85. Είχε δρόμο ακόμα το ματς... 

Η ΑΕΚ πήγε στο 94-91 στο 43'30'', που αρχικά ήταν 95 αλλά στο ριπλέι φάνηκε ο Μέικον να πατάει στη... μύτη τη γραμμή, αλλά ο Ηρακλής στα 36'' πριν τη λήξη με δύο βολές του Χάγκινς προσπέρναγε με 94-95. 

Ο Λάνγκφορντ έκανε το τέλειο και στα 20'' σκόραρε καλάθι παίρνοντας και φάουλ.  Εβαλε και τη βολή και 97-95 με μία γεμάτη επίθεση για τον Ηρακλή. Η ΑΕΚ επέλεγε γρήγορο φάουλ, του Χρυσικόπουλου στον Χάγκινς για να έχει δική της μπάλα. Ο αμερικανός τις έβαλε και ισοφάρισε σε 97-97. Ο Μέικον πήρε την τελευταία επίθεση και το σουτ με τη βοήθεια και της τύχης μπήκε και έγραψε την ιστορία του αγώνα.

ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Ο Λάνγκφορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ, ο Χρυσικόπουλος έκανε μεγάλο παιχνίδι, ο Μέικον έβαλε το νικητήριο σουτ, αλλά αυτό που έκανε ο Δημήτρης Μαυροειδής σήμερα ξεπέρασε πολλές προσδοκίες. Ο μοναδικός σέντερ που είχε η ΑΕΚ έπαιξε 27 λεπτά, πρόσφερε πάρα πολλά σε άμυνα κι επίθεση, κέρδισε μάχες και συνολικά είχε μια  εξαιρετική παρουσία.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Για την ΑΕΚ ήταν μονόδρομος να ποντάρει σήμερα στο τρίποντο, με τις ελλείψεις που είχε στους ψηλούς. Το έκανε και της βγήκε, τόσο με τα 15/31 να είναι ένα πολύ καλό ποσοστό, όσο φυσικά και με το τελευταίο σουτ που μπήκε κι έκρινε το ματς.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ