11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πανελλήνιο Παίδων: Ακάθεκτη και αήττητη η ΔΕΚΑ

Για άλλο ένα παιχνίδι αήττητη παρέμεινε η ομάδα της ΔΕΚΑ, η οποία επικράτησε των Ικάρων Σερρών με 76-46 και παραμένει, παρέα με τον Προμηθέα στην κορυφή της βαθμολογίας της τελικής φάσης του Πανελληνίου Παίδων.

Τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή είχε η ομάδα της ΔΕΚΑ, η οποία προηγήθηκε με 8-0, βάζοντας τις βάζεις για το 25-9 του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο της έδωσε την απόλυτη κυριαρχία στην αναμέτρηση. Η διαφορά όχι απλώς παρέμεινε σε διψήφιες τιμές, αλλά πολύ γρήγορα προσέγγισε και ξεπέρασε τους 20 πόντους, για να φτάσουμε στην τελευταία κόρνα της γραμματείας που είδε το τελικό σκορ να είναι στο +30.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Σαμοντούροβ καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τον νεαρό αθλητή να αποτελεί τον βασικό εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών της ομάδας του και να τελειώνει την αναμέτρηση με 22 πόντους. Από την άλλη, ο μοναδικός διψήφιος των Ικάρων ήταν ο Χατζόπουλος με 10 πόντους.

Δεκάλεπτα: 9-25, 19-38, 34-59, 46-76

Διαιτητές: Ραχιώτης, Τσαχάκης, Τεφτίκης

Ικαροι Σερρών (Μπίλιος): Αστερίου, Μπανάβας, Τσιώλης 3(1), Ανδρικάκης 3(1), Θεοφανίδης 4, Κακλίδης 3, Χατζόπουλος 10, Καραπεπέρας 7, Ντωνές 4, Μιντσώκης 5(1), Καπετάκης 7(1), Φραγκούλης.

ΔΕΚΑ (Νικολαϊδης): Τσιμερίκας 2, Λιοτόπουλος 16, Πιπερτζής 2, Καρακαλίδης 2, Πολυχρονιάδης 2, Πέννας 2, Πατρίκης 9, Γεωργίου 4, Τζαμπαζλής 6, Σαμοντούροβ 22, Καπαγερόπουλος 5, Φωταρούδης 4.

Για τη στατιστική του αγώνα πατήστε εδώ

Όσα δήλωσαν οι πρωταγωνιστές

Θεόδωρος Καδής (βοηθός προπονητής ΔΕΚΑ): «Για μας όλα τα παιχνίδια είναι ίδια. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι χωριστά και μένουμε αφοσιωμένοι στο αρχικό μας πλάνο. Εχουν ακόμη δύο σημαντικούς αγώνες. Πρέπει να παλέψουμε και να κατακτήσουμε το στόχο μας».

Αλέξιος Τσιμερίκας (παίκτης ΔΕΚΑ): «Mπήκαμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό, παίζοντας ο ένας για τον άλλον σε άμυνα και επίθεση. Ετσι καταφέραμε να «καθαρίσουμε» τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Συνεχίζουμε και επικεντρωνόμαστε στο αυριανό παιχνίδι».

Γιώργος Μπίλιος (προπονητής Ικάρων Σερρών): «Ηταν ένα παιχνίδι με έναν καλύτερο αντίπαλο κάτι που φάνηκε και στο παρκέ. Συγχαρητήρια στη ΔΕΚΑ και καλή επιτυχία στη συνέχεια. Θα ήθελα να συγχαρώ και τους παίκτες για την τεράστια προσπάθεια σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Αδαμάντιος Αστέριου (παίκτης Ικάρων Σερρών): «Παίξαμε με μία πιο δυνατή ομάδα. Δε μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και στην πορεία δεν αλλαξαν πολλά. Συνεχίζουμε και γινόμαστε καλύτεροι με τον καιρό».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ