20.3 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ: Με τους φίλους τους παλιούς… (vids)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα (12/1, 21:00, Novasports Prime) την ΤΣΣΚΑ σε μια περίεργη συνθήκη λόγω... Όμικρον για πολλούς λόγους, αναζητώντας ένα αποτέλεσμα υπερηφάνειας σε ακόμη μια επιστροφή του Δημήτρη Ιτούδη.

Μια διαφορετική συνθήκη έχει αποδιοργανώσει την Ευρωλίγκα, όπως και όλο τον πλανήτη. Εκεί όπου όλα έδειχναν να κυλούν κατά κύριο λόγο ομαλά, η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού άλλαξε τα πάντα και δημιουργεί εκ νέου εικόνες, που σε καμία περίπτωση δε θέλαμε να ξαναδούμε σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός, κάπως έτσι, πρέπει να προσαρμοστεί και να παίξει για το γόητρό του απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε ένα γήπεδο με πληρότητα μόλις στο 10%, λόγω των μέτρων που πριν από λίγο καιρό πήρε η κυβέρνηση. Η δύναμη της έδρας δε θα είναι ίδια με τα προηγούμενα ματς, αλλά και πάλι σε αυτή θα βασιστεί, ώστε να προβάλει αντίστταση, σε σύγκριση με το «ναυάγιο» στη ρωσική πρωτεύουσα.

Στο παιχνίδι αυτό, για ακόμη μια φορά ο Δημήτρης Ιτούδης θα έρθει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος, έχοντας νωρίτερα γράψει ιστορία ως βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και αποτελώντας το αφεντικό στην ΤΣΣΚΑ, όντας στην κορυφή της τεχνικής ηγεσίας τα τελευταία σχεδόν οκτώ χρόνια.

Κάθε συνάντησή τους ιδιαίτερη

Το αξίζει το χειροκρότημα. Ο Ιτούδης τίμησε το «τριφύλλι» για 13 ολόκληρα χρόνια, έχοντας πάρει επί της ουσίας εκεί τις βάσεις, για να γίνει ο πιο επιτυχημένος Έλληνας προπονητής όλων των εποχών, βάσει τίτλων, αφού μετρά δύο Ευρωλίγκες έναντι μίας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Δεν είναι κρυφό, άλλωστε, ότι στα τελευταία χρόνια του Ομπράντοβιτς, του είχε δοθεί το δικαίωμα να «τρέχει» τις προπονήσεις και, όπως αποδείχθηκε στα επόμενα χρόνια, ο Σέρβος ήξερε ποιον εμπιστευόταν, με την καριέρα του ως πρώτος προπονητής να το αποδεικνύει.

Ο Ιτούδης, πάντως, δεν χαρίζεται στον Παναθηναϊκό, καθώς σε 14 αναμετρήσεις μετρά 10 νίκες και μια συντριπτική παράδοση υπέρ του. Πρώτη φορά είχαν συναντηθεί στα playoffs του 2015, όπου η ΤΣΣΚΑ πέρασε με 3-1 στο Final Four και η τελευταία τους ήταν στη Μόσχα για το 97-77 των Μοσχοβιτών στον πρώτο γύρο.

Αξίζει, παράλληλα, να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός μετρά μόνο δύο νίκες στο ΟΑΚΑ απέναντι στον... παλιό του γνώριμο, που δύσκολα λυγίζει από τους «πράσινους» σε κάθε περίπτωση, έχοντας βρει... το γιατρό του μονάχα στον Ρικ Πιτίνο, που έχει πάρει τα δύο μοναδικά «διπλά» στη Μόσχα, από τότε που ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ ο Ιτούδης.

Για την περηφάνεια του και... περιμένοντας τον Γιόβιτς

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά άλλο ένα παιχνίδι με σκοπό να κερδίσει για την περηφάνεια του, αφού η χρονιά ουσιαστικά έχει χαθεί. Εξελίξεις, πάντως, υπάρχουν αγωνιστικά, με τους «πράσινους» να φέρνουν στο Μαρούσι τον Στέφαν Γιόβιτς σε μια επιτέλους αξιόπιστη λύση στη θέση του πλέι μέικερ, αν και η άφιξη του Σέρβου αναβλήθηκε για λόγους ανωτέρας βίας.

Το «τριφύλλι» οφείλει για λίγο ακόμη να βρει λύσεις ανάγκης, αφού είναι πιθανό να μην αγωνιστεί ούτε ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Είναι σημαντικό να φανεί, βέβαια, το σε ποια αγωνιστική κατάσταση θα βρεθεί ύστερα από καιρό απραξίας, όπως και το τι προετοιμασία μπορεί να έγινε από τον Δημήτρη Πρίφτη μέσα σε έναν... χορό κρουσμάτων.

Δεν έχει περιθώρια...

Η σεζόν έχει εξελιχθεί παράξενα και για την ΤΣΣΚΑ. Παρότι στο ξεκίνημα έμοιαζε το νερό να έχει μπει στο αυλάκι, εντούτοις τα πολλά «σκαμπανεβάσματα» δεν την έχουν αφήσει να κοιτάζει ψηλά προς το παρόν, σε μια εικόνα που ουδόλως είχαμε συνηθίσει με τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο.

Ο Έλληνας τεχνικός, πάντως, με τον καιρό είδε τα προβλήματα να ξεπερνώνται για την ομάδα του στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί η απαραίτητη συνοχή, με το ρεκόρ 10-7 να αφήνει τους Μοσχοβίτες στην 7η θέση, αν και βρίσκονται σε απόσταση δύο νικών από την 3η και μια πιθανή αντεπίθεση στο δεύτερο γύρο μπορεί να σώσει την κατάσταση, ελπίζοντας η αρχή να γίνει στο ΟΑΚΑ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ