18 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός-Προμηθέας 92-83: Ατελείωτη «πράσινη» δυναστεία! (vids)

Του έλειπε αυτή η κούπα από την τροπαιοθήκη του. Την πήρε και, επισήμως, έφτασε την 27η σεζόν με τουλάχιστον έναν τίτλο. Η «δυναστεία» του Παναθηναϊκού, ακόμη και στις πιο δύσκολες μέρες του, δύσκολα πέφτει, με τους «πράσινους» να παίρνουν το Super Cup με 92-83 επί του Προμηθέα στην Πάτρα, ξεκινώντας ιδανικά την χρονιά με τον πρώτο της τίτλο, μετά και την άνετη νίκη στον ημιτελικό με το Λαύριο.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να παίξουν και όχι να... ταμπουρωθούν, κάτι που φάνηκε από πολύ νωρίς, έχοντας εναλλαγές στο σκορ και αρκετές επιλογές ειδικά στη ρακέτα, με τον Προμηθέα να παίρνει αέρα πέντε πόντων χάρη στη δράση του Μάιλς και ορισμένα μακρινά σουτ (17-22 στο 8'). Μετά το 19-23 από βολή του Γκίκα, όμως, οι «πράσινοι» επέβαλαν το ρυθμό τους και με σερί 7-0, που «επισφραγίστηκε» από τρίποντο του Κασελάκη, μπήκαν μπροστά με 26-23 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Νέντοβιτς βρήκε επίσης τα πατήματά του και... σε χρόνο μηδέν το σερί ανέβηκε στο 14-0 συνολικά, παίρνοντας διψήφιο προβάδισμα νωρίς στη δεύτερη περίοδο (33-23 στο 12'). Ο Μάιλς συνέχισε να παλεύει για τους οικοδεσπότες και ο Χαντ πρόσφερε επίσης λύσεις από κοντά, αλλά ήταν οι μόνες και οι παίκτες του Κασιμίρο δεν πλησίασαν περισσότερο από το -6 (42-36 στο 18'). Ένα νέο επιμέρους 11-3 χάρη στο ταλέντο των Παπαπέτρου-Μέικον, καθώς και την επιμονή του Καββαδά, έδειξε πως το «τριφύλλι» είναι το αφεντικό, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια (53-39).

Ο Ρέι και ο Ρογκαβόπουλος προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση για τους τυπικά φιλοξενούμενους, αλλά το επιθετικό ταλέντο των παικτών του Πρίφτη δύσκολα τους άφηνε να πλησιάσουν. Ο Γκάντι επιχείρησε επίσης, πέραν της οργάνωσης, να εκτελέσει, ωστόσο δεν υπήρξε μείωση πέραν του -8 για τους Αχαιούς (69-61 στο 29'), αφού ο Παπαγιάννης πήρε σειρά, κυριαρχώντας στη ρακέτα και, την ίδια στιγμή, η άμυνα του Παναθηναϊκού περιόρισε τη δράση του Μάιλς, με συνέπεια να μείνουν σε απόσταση, που φαινόταν ασφαλής (76-63).

Η... ελληνική δύναμη του Προμηθέα ανέλαβε δράση και δύο τρίποντα του Γιαννόπουλου προκάλεσαν ανησυχία στους «πράσινους», με αποτέλεσμα να κληθεί άμεσα το τάιμ άουτ (78-71 στο 33'). Από τότε, ο επιθετικός ρυθμός έπεσε, αν και ο Γιαννόπουλος συνέχισε να απειλεί ανοικτά το «πράσινο» καλάθι, για να έρθει πάλι ο Ουάιτ να «φωνάξει» παρών στη μείωση στο +5 για την ομάδα του, κυριαρχώντας στη ρακέτα και δίνοντάς της το αίσθημα του νικητή, που χρειάζοταν για τα τελευταία ολίγα λεπτά (86-79 στο 38'). Οι λεπτομέρειες στα επόμενα δευτερόλεπτα, όπως ένα φάουλ που κέρδισε ο Μέικον ή ένα επιθετικό ριμπάουντ του Παπαπέτρου, έφεραν το +11 μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό (90-79), σημαίνοντας ουσιαστικά το φινάλε, για να πανηγυρίσει ο Παναθηναϊκός λίγο αργότερα τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Δεκάλεπτα: 26-23, 53-39, 76-63, 92-83

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ: Ο Γιώργος Παπαγιάννης αναδείχθηκε σε MVP της διοργάνωσης, με τον «πύργο» του Παναθηναϊκού να είναι κομβικός στον τελικό με 14 πόντους με 7/8 δίποντα, έξι ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο, δύο τάπες και δύο λάθη σε κάτι παραπάνω από 27.5 λεπτά. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ηγετικός με 20 πόντους και 7/12 σουτ, ενώ ο Οκάρου Ουάιτ εμφανίστηκε εγκαίρως στο φινάλε, ολοκληρώνοντας με 15 πόντους και έξι ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι τέσσερις παραπάνω κατοχές (15-12 επιθετικά ριμπάουντ και 12-13 λάθη) εξηγούν τη διαφορά αναλογικά, με τον Παναθηναϊκό να είναι και πιο εύστοχος συνολικά στα σουτ εντός παιδιάς με 50% (32/64) έναντι 44% (26/58) του Προμηθέα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ