23.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός-Προμηθέας 92-67: Τα… πλήρωσαν όλα οι Αχαιοί (vids+pics)

Ο Προμηθέας φάνηκε τελικά ως το ιδανικό «θύμα», για να «ξεσπάσει» ο Παναθηναϊκός, με τους «πράσινους» να επιβάλλονται απόλυτα με 92-67 και τους Αχαιούς να πληρώνουν τα «σπασμένα» για τα κακά αποτελέσματα στην Ευρώπη και να υποχωρούν στο 7-4, τη στιγμή που οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη μένουν σε πορεία κορυφής στην Basket League στο 8-1.

Η ανταλλαγή καλαθιών ανάμεσα στις δύο πλευρές κράτησε για έξι λεπτά σε έναν υποτονικό ρυθμό, που φαινόταν και στο σκορ (7-7), όταν τα μακρινά σουτ άρχισαν να «ξεκλειδώνουν» τον Παναθηναϊκό, που με σερί 8-0 πήγε τον έλεγχο του ματς (15-7 στο 8'). Η «ραψωδία» του από μακριά έκανε τη διαφορά, «ταΐζοντας» παράλληλα και τον Μαντζούκα που έφερε λύσεις, με συνέπεια η πρώτη περίοδος να λήξει υπέρ του σε «διπλό» σκορ (24-12).

Συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό, οι παίκτες του Πρίφτη έμοιαζαν να έχουν επιβληθεί απόλυτα, φτάνοντας μέχρι και στο +20 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου (32-12 στο 13'). Ο Προμηθέας, σε εκείνο το σημείο, πέρασε την μπάλα στον Χαντ κι εκείνος έδωσε εφυγμό στην ομάδα του, η οποία απάντησε με επιμέρους 6-15, το οποίο ανάγκασε σε τάιμ άουτ τον τεχνικό των γηπεδούχων (38-27 στο 18'). Ο Σαντ Ρος και ο Ουάιτ ήταν οι πρωταγωνιστές στο φινάλε του ημιχρόνου, με τον Κουβανό ειδικά ασταμάτητο, κάτι, που κράτησε ισχυρή τη διαφορά για τους «πράσινους» πηγαίνοντας στα αποδυτήρια (48-33).

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ευστοχεί από μακριά και αυτό δεν ήταν εύκολο να αντιμετωπιστεί όσο κι αν πάλευε στην αρχή της τρίτης περιόδου ο Ρέι, με τον Τανούλη μάλιστα να παίρνει κάποιες προσπάθειες για τους φιλοξενούμενους, για να μείνει η διαφορά ουσιαστικά ίδια στο τηλεοπτικό τάιμ άουτ (59-43 στο 26'). Οι Έλληνες του «τριφυλλιού», και δη η συνεργασία των Μποχωρίδη και Κασελάκη, ανέδειξε και τις δικές τους αρετές, με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει ιδανικά στο +22 (70-48).

Η τελευταία περίοδος αποδείχθηκε διαδικαστική, αφού με... πατημένο ακόμη το «γκάζι» το «τριφύλλι» έφτασε και στο +27 στα μέσα της, έχοντας στο παρκέ και τους παίκτες με ελάχιστη συμμετοχή (80-53). Κάπου εκεί, ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε, με τις δύο πλευρές να παρατάσσουν και αθλητές... από το μέλλον τους, βρίσκοντας το τελείωμα του αγώνα στους 35 πόντους (92-67).

Δεκάλεπτα: 24-12, 48-33, 70-48, 92-67

ΚΟΥΒΑΝΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ: Υπάρχουν παίκτες με περισσότερους πόντους στο ματς αυτό για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είναι πάντα το παν. Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος είναι εκείνος, που καθόρισε το ρυθμό, για να επιβληθούν απόλυτα οι «πράσινοι», μετρώντας 11 πόντους με ένα ριμπάουντ, μία ασίστ και πέντε κλεψίματα, «δένοντας» άμυνα και επίθεση, όπως ακριβώς σκέφτονταν οι «πράσινοι», όταν τον αποκτούσαν.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν υπάρχει απόσταση 13 κατοχών (13-10 επιθετικά ριμπάουντ, 9-19 λάθη), είναι λογικό να δημιουργθεί ανισότητα, πόσο μάλλον τη στιγμή που υπάρχει διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός την ενίσχυσε με 36/72 σουτ εντός παιδιά και ευστοχία 50%, έναντι 24/53 του Προμηθέα με ποσοστό 45%.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ