19.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός: Ποιος να συγκριθεί μαζί σου…

Ο Παναθηναϊκός πήρε το Κύπελλο Ελλάδας και συνεχίζει στο μοναδικό του επίτευγμα, σημειώνοντας κάθε χρόνο και έστω μία επιτυχία, κάτι που συμβαίνει τις τελευταίες 26 σεζόν.

Είναι ο «παντοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ, η πιο επιτυχημένη ομάδα στο άθλημα κι ένας «μύθος» σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός, με την νίκη του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Προμηθέα, δεν κατάφερε απλά να προσθέσει άλλη μια κούπα στην τροπαιοθήκη του και 20ή για το θεσμό, αλλά και να συνεχίσει ένα εκπληκτικό σερί, που καμία άλλη ομάδα δεν κατέχει.

Συγκεκριμένα, μετρώντας από το 1996, χρονιά όπου κατακτήθηκε το πρώτο ευρωπαϊκό στο Παρίσι, το «τριφύλλι» μετρά 26 σερί χρονιές, όπου έχει κατακτήσει τουλάχιστον μία κούπα εντός κι εκτός συνόρων. Κάπως έτσι, πιστοποιεί για άλλη μια φορά, πως είναι ο αναμφισβήτητος «βασιλιάς» του μπάσκετ, με την κυριαρχία του να κοντεύει μια τις τρεις δεκαετίες.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, για την περσινή χρονιά πως μπορεί ο τίτλος του πρωταθλητή να μην ήρθε στο γήπεδο, αλλά με απόφαση του συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν καταγεγραμμένο τίτλο, στον οποίο άπαντες συμφώνησαν. Το σερί, λοιπόν, είναι… δια νόμου ενεργό και συνεχίζεται…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ