27.5 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός-Ούνικς: Η επιστροφή του Χεζόνια (vids)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται... ως αντίπαλο για πρώτη φορά τον Μάριο Χεζόνια, μετά από ένα «θερμό» καλοκαίρι, αλλά η προτεραιότητα μιας νέας αρχής στην Ευρωλίγκα κόντρα στην Ούνικς Καζάν είναι πιο ουσιώδους σημασίας.

«Δε θα μπω ποτέ στην Ελλάδα με άλλη φανέλα και δεν θα παίξω ποτέ κόντρα στον Παναθηναϊκό», δήλωνε πριν από τέσσερις μήνες ο Μάριο Χεζόνια, όταν άφηνε τους «πράσινους» για την Ούνικς Καζάν. Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν μπορεί να γίνει και ο αποψινός (21:00, Novasports Prime) αγώνας αποκτά μια ιδιαιτερότητα μπροστά στους υπόλοιπους για τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Ο Κροάτης «αστέρας» βρίσκεται στην χώρα μας και για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ, μετά τη θητεία του στην ελληνική ομάδα, που ολοκληρώθηκε αρκετά επεισοδιακά. Η αντίδραση του κοινού στο γήπεδο θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σε μια επιστροφή που τραβά τα βλέμματα.

Πέραν αυτών, ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει τρόπο να πιστέψει, ότι δεν έχουν τελειώσει όλα στην Ευρωλίγκα. Μπορεί η πρώτη αντίδραση να ήρθε στην Πυλαία, αλλά στα ευρωπαϊκά παρκέ είναι αλλιώς και σήμερα είναι μια σημαντική ευκαιρία, απέναντι σε έναν αντίπαλο των... δικών του κυβικών, να αποδείξει πως μπορεί να αλλάξει ρότα και να μην χάσει εντελώς τον προσανατολισμό του.

Ψάχνει από κάπου να πιαστεί...

Ο Δημήτρης Πρίφτης το παραδέχθηκε, η αναγκαιότητα της νίκης είναι τεράστια στο «πράσινο» στρατόπεδο. Η απώλεια με τη Βιλερμπάν και ο όλεθρος στο Βελιγράδι με μια από τις πιο τραγικές ευρωπαϊκές εμφανίσεις όλων των εποχών, αναζητούν ένα... ρεφάρισμα.

https://www.youtube.com/watch?v=4jsSnCfwuts

Αυτό δε θα έρθει, βέβαια, με μια νίκη επί της ρωσικής ομάδας. Χρειάζονται άλλα αποτελέσματα, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να γίνει ξανά υπολογίσιμος, ωστόσο μια πρώτη νίκη με πειστική εμφάνιση απέναντι στο σύνολο του Βέλιμιρ Περάσοβιτς θα μπορούσε να είναι ένα πρώτο καλό «βήμα».

Για το «βήμα» αυτό υπολογίζονται άπαντες για τον Έλληνα τεχνικό, με μόνη αμφιβολία αυτή του Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος γκαρντ δίνει «μάχη» με τον χρόνο και άπαντες ευελπιστούν να είναι παρών, έστω και για ορισμένες ανάσες στο σκοράρισμα.

https://www.youtube.com/watch?v=m9eSqni6VUc

Ρώσοι σε άνοδο με κορυφαίο τον Χεζόνια

Το τέλος της περσινής σεζόν ήταν ευεργετικό για τον Μάριο Χεζόνια, καθώς μπήκε ξανά στον «χάρτη» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ερχόμενος φέτος στην Ούνικς Καζάν, μετά το «θερμό» καλοκαίρι με τον Παναθηναϊκό.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι ο Κροάτης μετρά κατά μέσο όρο 14 πόντους στην φετινή Ευρωλίγκα, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στην Ευρωλίγκα, μετρώντας και 5.5 ριμπάουντ, με την Ούνικς μάλιστα τελευταία να έχει γίνει αρκετά επικίνδυνη εσχάτως.

https://www.youtube.com/watch?v=xD4OLPhOhBI

Μπορεί στην Πόλη να κόντεψε να καταγράψει... αρνητικό ρεκόρ πόντων κόντρα στην Φενέρ, αλλά έκτοτε είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική, κερδίζοντας στην έδρα της Ρεάλ και Μπασκόνια, ενώ έχασε στο νήμα από την Εφές και τη Βιλερμπάν. Ίσως αυτά να είναι και καλά... προειδοποιητικά σημάδια για τον Παναθηναϊκό, ώστε να μη θεωρήσει δεδομένο το restart του.

https://www.youtube.com/watch?v=pQbHiS21iWs



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ