14.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 93-78: Πανωλεθρία στο Κάουνας (vids)

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως έμεινε στο θρίαμβο με την Αρμάνι και στο Κάουνας επανήλθε στις προβληματικές αποδόσεις, ηττώμενος με 93-78 από τη Ζαλγκίρις, η οποία εκμεταλλεύτηκε την... αεράμυνά του και ολοκλήρωσε με μια εξαιρετική παράσταση την φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα, τελειώνοντας στο 17-17, ενώ οι «πράσινοι» έχουν δύο ακόμη υποχρεώσεις στη Ρωσία με ΤΣΣΚΑ και Ζενίτ.

Η ισορροπία κράτησε για σχεδόν 4.5 λεπτά για τις δύο ομάδες, με τη Ζαλγκίρις να ξεφεύγει μετά το 7-7 βρίσκοντας πολλές φορές ελεύθερη δίοδο προς το καλάθι, με τον Λεκαβίτσιους να δίνει το σύνθημα και τον Γκαρίνο να παίρνει σειρά, για να προηγηθούν οι Λιθουανοί στο τέλος της πρώτης περιόδου με διαφορά 13 πόντων, σκοράροντας με το φοβερό 7/7 στα δίποντα (27-14).

Το ίδιο μοτίβο κράτησε για άλλα δύο λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου οι παίκτες του Σίλερ είχαν πάρει αέρα 14 πόντων (31-17), όταν ο Χεζόνια και ο Νέντοβιτς αποφάσισαν να μην παραδοθεί τόσο εύκολα ο Παναθηναϊκός. Με δικές τους πρωτοβουλίες επήλθε ένα επιμέρους 2-13, με το οποίο οι «πράσινοι» πλησίασαν, ακολουθώντας εν συνεχεία χάρη στη μαχητικότητα του Μπέντιλ, τις συνεργασίες του Σαντ Ρος με τους ψηλούς και την ευστοχία από μακριά, το ρυθμό της αντιπάλου του, που οδηγούσε το σκορ σε μεγάλα επίπεδα (52-47).

Η ομάδα που φάνηκε να γυρίζει μόνη της από τα αποδυτήρια ήταν... η Ζαλγκίρις, η οποία στο επόμενο πεντάλεπτο έκανε πάρτι, προεξάρχοντος του Ουόκαπ που έκανε τη διαφορά, με τους ταλαντούχους Λιθουανούς της να ακολουθούν και την απόσταση να «εκτοξεύεται» κοντά στους 20 πόντους (71-52). Το «τριφύλλι» έπρεπε κάπως να σταματήσει την «αιμορραγία» και κατάφερε να δεχθεί μόνο τρεις πόντους μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, αν και λύσεις στην επίθεση δε βρέθηκαν πολλές, με το +14 να αποδίδει εκείνη τη στιγμή δικαιοσύνη (74-60).

Παρά την ελαφρά μείωση, όμως, ο Παναθηναϊκός είχε επί της ουσίας παραδοθεί, κάτι που φάνηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Λεκαβίτσιους και ο Ουόκαπ συνέχισαν να τον «πληγώνουν», η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους (88-64 στο 36') και άπαντες στους φιλοξενούμενους περίμεναν απλά να τελειώσει το ματς, κάτι που έγινε στο -15, με τη Ζαλγκίρις να πατά ολίγον το «φρένο» στο φινάλε (93-78).

Δεκάλεπτα: 27-14, 52-47, 74-60, 93-78

ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΤΟΥ: Ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν εξαιρετικός απέναντι στην πρώην ομάδα του, κάνοντας πάρτι για τη Ζαλγκίρις με 20 πόντους, 5/5 δίποντα και 3/5 τρίποντα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ζαλγκίρις είχε εξαρχής εξαιρετική επίδοση κοντά στο καλάθι, τελειώνοντας με 61.1% στα δίποντα έναντι 41.9% του Παναθηναϊκού, ακυρώνοντας έτσι το καλό ποσοστό του «τριφυλλιού» στα τρίποντα με 43.3%, αν κι εκείνη σκόραρε με 46.4% αντίστοιχα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ