27.1 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός-Λαύριο 102-83: «Ξέσπασε» και… αγωνιά για τον Νέντοβιτς (vids+pics)

Ο Παναθηναϊκός «πάγωσε» βλέποντας τον Νεμάνια Νέντοβιτς να τραυματίζεται στον αστράγαλο, αλλά οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη αντέδρασαν υποδειγματικά, «συνέτριψαν» με 102-83 το Λαύριο χάρη σε ένα φοβερό «ξέσπασμα» στο τελευταίο πεντάλεπτο και συνεχίζουν νικηφόρα στην Basket League, έχοντας παράλληλα... το μυαλό στην κατάσταση του Σέρβου.

Μετά από ένα πρώτο τρίλεπτο, όπου οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες, ακολούθησε μια δικαίωση του υψηλού ρυθμού, που ήθελαν αμφότερες να επιβάλουν, με τον Παναθηναϊκό όμως να έχει τους παίκτες για να τον υποστηρίξει καλύτερα, διαθέτοντας σε καλή μέρα τον Νέντοβιτς, χάρη στον οποίο άρχισε να ξεφεύγει μεσά τα μέσα της πρώτης περιόδου (17-10 στο 6'). Ο Έβανς και ο Παπαγιάννης έκαναν εξίσου καλή δουλειά στη ρακέτα και ο Πέρι μπήκε επίσης στην «εξίσωση», με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να «πυροβολούν» διαρκώς και δικαίως να προηγηθούν με 29-16 στο δεκάλεπτο.

Στο πρώτο δίλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τους παίκτες του Πρίφτη να παίρνουν πρωτοβουλίες και να διατηρούν το +13 (36-23 στο 12'), απέναντι στο οποίο, όμως, το Λαύριο «ξέσπασε» με ένα σερί 0-13 που έφερε την ισοφάριση μέσα σε τέσσερα λεπτά, με τον Βουλγαρόπουλο να προσφέρει ανάσες στο «ζωγραφιστό» και τον Σμιθ να βρίσκει ρυθμό, τη στιγμή που «έδενε» την ομάδα στις δύο πλευρές ο Αμίνου (36-36). Ο Έβανς και ο Σαντ Ρος συνεργάστηκαν για να «ξεκολλήσει» το «τριφύλλι», συνεχίζοντας εκτελεστικά από όπου είχε σταματήσει, κάτι που του χάρισε το +5 στο ημίχρονο (49-44).

Ο Έβανς συνέχιζε σε εξαιρετικό τέμπο να προσφέρει... σκορ και θέαμα, με λύσεις μέχρι και από μακριά, αλλά και στήριξη στην περιφέρεια πότε από τον Νέντοβιτς και πότε από τον Μέικον, ώστε στα μέσα της τρίτης περιόδου ο Παναθηναϊκός να ανεβάσει την τιμή του σκορ στο +12 (63-51). Οι παίκτες του Σερέλη, ωστόσο, δεν τα παράτησαν, επιμένοντας να ακουμπήσουν χαμηλά την μπάλα στον Κακλαμανάκη και βλέποντας τον Κάρτερ να «αφυπνίζεται», δείχνοντας πως... μόνο εύκολα δε θα ξεμπέρδευαν στο τέλος οι γηπεδούχοι (73-66).

Ακολουθώντας την ίδια συνταγή, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν και στο τρίποντο στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (75-72), αλλά πολύ γρήγορα ένα σερί 5-0 άρχισε να δίνει αέρα στον Παναθηναϊκό, που όμως κλονίστηκε από τον τραυματισμό του Νεμάνια Νέντοβιτς. Η σύγχυση έδωσε τη δυνατότητα στο Λαύριο να μειώσει ξανά στο -5 στα μέσα του δεκαλέπτου με τρίποντο του Μουράτου (86-81), με τον διεθνή γκαρντ όμως αμέσως μετά να χρεώνεται με πέμπτο φάουλ και να προκαλεί «πλήγμα» στην ομάδα του, κάτι που αποτυπώθηκε πολύ γρήγορα στην πράξη, αφού λίγο μετά τη συμπλήρωση 37 λεπτών ένα τελείωμα του Παπαγιάννη θα ισοφάριζε την κορυφαία διαφορά και, λίγο μετά, ο Κασελάκης θα «καθάριζε» με τρίποντο που «υπέγραψε» την «κατοστάρα» στα 90" για τη λήξη (100-83). Όλα αυτά σε ένα... φεστιβάλ από τάπες στην «πράσινη» ρακέτα, με τον τραυματισμό του Νέντοβιτς να δίνει κάτα κάποιο τρόπο... ενέργεια για ένα καλό τελείωμα για χάρη του, αφιερώνοντάς του το (102-83).

Δεκάλεπτα: 29-16, 49-44, 73-66, 102-83

ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΟΣ: Ο Τζέρεμι Έβανς αμφισβητήθηκε αρκετά, και ίσως δίκαια, ως κίνηση του Παναθηναϊκού στην αρχή της φετινής χρονιάς. Με τον καιρό να περνά, όμως, ενσωματώνεται στην ομάδα και αφομοιώνει όσα του ζητά ο Πρίφτης, πραγματοποιώντας την κορυφαία του εμφάνιση με 22 πόντους (9/11 δ., 1/2 τρ., 1/1 β.), έξι ριμπάουντ, δύο ασίστ, δύο μπλοκ και κανένα λάθος σε 30 λεπτά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός είχε έξι παραπάνω κατοχές από τα ισάριθμα λιγότερα λάθη του (6-12) και τις εκμεταλλεύτηκε με 68% στα δίποντα (30/44) έναντι 50% του Λαυρίου (19/38), ξεπερνώντας έτσι την υστέρηση στα τρίποντα, με 36% για τον ίδιο (8/22) έναντι του εξαιρετικού 47% των φιλοξενούμενων (11/23).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ